Eskişehir'den yetkililere önemli çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den yetkililere önemli çağrı!
A
a

Özel Gürlife Hospital Hastanesi, Odunpazarı bölgesindeki hastane inşaatına Mart ayı itibariyle başlamak istediklerini, bu sayede çok sayıda istihdam sağlanacağını, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Eskişehirli milletvekillerinden destek beklediklerini duyurdu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de yapılan açıklamada, “Geldiğimiz 3 yıllık süreçte resmi başvurumuza resmi bir şekilde cevap alamadık. Gürlife Hospital Hastanesi olarak kamudan hiçbir destek almayarak özellikle Pandemi döneminde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam çağrısına uyarak yatırım başlatıldığına dikkat çekilerek, “hastanemizin inşaatı tamamladıktan sonra şehrimize Üniversite olabilecek kapasitedeki 330 yataklı bir Hastane kazandırılarak toplamda 1500’e yakın istihdam sağlanacak” denildi.

İşte Gürlife Hastanesi'nin yaptığı o açıklama;
Özel Gürlife Hospital Hastanesi olarak 2014 yılında bir ön izin satın alarak başlayan serüvenimiz Odunpazarı bölgesinde başlamış olduğumuz 400 yataklı hastane inşaatımızı ön izin bitiş süresinde yetiştiremediğimizden dolayı İslami İlimler Vakfından kiraladığımız İlahiyat Cami yanında şuan hizmet verdiği yerleşkesine taşınmıştır. Hastane olarak binayı kiraladığımızda Sakarya Hastanenin tüm tıbbi cihazları Eskişehir 7. İcra dairesi tarafından bina içerisinden tahliye edilmiş durumdaydı. Ayrıca Ruhsatı da 7. İcra Dairesi tarafından askıya alınmıştı. Askıdaki Sakarya Hastanesinin Ruhsatı İcra yoluyla özel bir hastaneye satılmıştır. Duyumlarımıza göre şuan eski Sakarya Hastanesinin ruhsatı alan hastane SGK anlaşması yaparak hizmet vermektedir. Özel Gürlife Hospital Hastanesi gelinen süreçte boş bir bina kiralayarak binayı kendi konseptine göre dizayn ederek ve tıbbi malzeme tedarik ederek 2018 yılında 154 yatak kapasitesi ve 46 Yoğun Bakım yatağı ile Eskişehir halkına hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır. 2018 yılından beri kuruluş Misyonumuz doğrultusunda Üst düzey koruyucu ve iyileştirici Sağlık Hizmetine ulaşılabilir bütçelerde Eskişehir ve Bölge halkına hizmet sunmaya çalıştık.

Faaliyete geçtiğimiz tarihten itibaren vermiş olduğumuz hizmeti daha geniş kitlelerle buluşturabilmek adına SGK Kurumuyla resmi olarak anlaşma yapmak istedik. Fakat geldiğimiz 3 yıllık süreçte resmi başvurumuza resmi bir şekilde cevap alamadık.

Gürlife Hospital Hastanesi olarak kamudan hiçbir destek almayarak özellikle Pandemi döneminde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştık. Eskişehir Halkının Pandemi döneminde PCR testine ulaşımını kolaylaştırma adına özelde ilk PCR Laboratuvarını kurduk. Dolasıyla Pandemi döneminde hem Eskişehir halkı, hem de Eskişehir Sanayisinin yanındaydık.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Eskişehir için fayda sağlayacak hiçbir Sosyal Sorumluluk projesinden geri kalmamaya çalıştık. Bunun en güzel örneklerinden birisi Eskişehirspor’a Sağlık sponsoru olmamızdır. Eskişehir ve bölgeye daha kapsamlı bir hizmet sunabilmek adına Odunpazarı bölgesindeki Hastane inşaatımıza Mart ayı itibariyle başlamak istemekteyiz. Şuan itibariyle Hastanemizin 209 olan personel sayısı SGK anlaşması olduğu zaman 500-550 civarında olacaktır. Ayrıca Odunpazarı bölgesindeki hastanemizin inşaatı tamamladıktan sonra şehrimize Üniversite olabilecek kapasitedeki 330 yataklı bir Hastane kazandırılarak toplamda 1500’e yakın istihdam sağlanacak Ülkemiz ve Eskişehir halkı için ciddi bir istihdam kaynağı oluşturulacaktır.

Kurumumuzun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısına uyarak başlattığı yatırım, SGK Kurum anlaşmamızın yapılmasıyla birlikte ivme kazanarak devam edecektir. Bu konuda başta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ve Eskişehirli vekillerimizin desteklerini bekleriz.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Osman 4 Mart 2021 06:18

Odunpazarinda ama nerede? Adres?

0 0 Cevap Yaz
veli

hastanenin yanına ek hizmet binası olur. yeri de çevre yolu ilahiyat camisinin yanı.

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi