Eskişehir'den yardıma gitti, alevlerin arasında kaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den yardıma gitti, alevlerin arasında kaldı!
A
a

Mersin'in Aydıncık ilçesindeki orman yangınına müdahale için Eskişehir'den bölgeye giden ekipte yer alan ve rüzgarın etkisiyle yükselen alevlerin arasında kalarak kolundan ve boynundan yaralanan Ümit Işıkel, arkadaşlarının yanına döneceği günü bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Kocakır Yangın Müdahale Ekibi, 28 Temmuz'da Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için bölgeye gitti. Ertesi gün Aydıncık ilçesine ulaşan ekipteki 15 yıllık su ikmal operatörü Ümit Işıkel, alevlerle mücadeleye başladı. Yangının, ilçedeki sivil yerleşim bölgesine geçmesine izin vermemek için başlatılan müdahale sırasında rüzgarın ters esmesiyle Işıkel ve arkadaşları, alevlerin arasında kaldı. Kendini ve arazözü ıslatarak ateşten korunmaya çalışan Işıkel, bu sırada alevler nedeniyle boynundan ve kolundan yaralandı. Arazözün kendini koruma sistemi sayesinde alevlerin içinden çıkan ekipte yaralanan tek kişi olan Ümit Işıkel'e Aydıncık Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalede ikinci derece yanık teşhisi kondu. Buna rağmen görevinin başına dönen Işıkel, bölgedeki alevlerin söndürülmesine destek verdi. Mersin'in ardından Muğla'daki orman yangınlarında da görev alan Işıkel, yaralarının kötüleşmesinin ardından Eskişehir'e döndü. Tecrübeli ormancı Işıkel iyileşerek arkadaşlarına destek için bölgeye gideceği günü bekliyor. 

KENDİMİZİ ISLATTIK
İlçeyi yangından kurtarmak için konumlandıklarını anlatan Işıkel, şöyle konuştu: "Müdahale esnasında rüzgarın dönmesiyle ateşin içinde kaldık. Komple kendimi ıslattım. Islak olmama rağmen kolum ve boynum yandı. Arazözümüzü ıslattım. Arkamızda bir araç daha vardı. Onu da ıslattım. Araçların yanmasını engellemek için bunu yaptım. Baktık ki ateşi engelleyemeyeceğiz. Arazöze bindik. Araçlarda kendini koruma sistemi var. Arazöz bu sistem sayesinden her yerini ıslatıyor. Onu açarak ateşin içinden çıktık. Ateşin içinden çıkınca yaralanmam nedeniyle Aydıncık Devlet Hastanesine gittim. Pansuman edildi. Daha sonra görevimin başına döndüm. Mersin'deki yangının sönmesinin ardından Eskişehir'e geldim."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi