Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'den Türkiye'ye örnek olacak ihale

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den Türkiye'ye örnek olacak ihale
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı Kayıhan Sokak No:1 adresindeki market ve iş yerinin 15 milyon TL muhammen bedel üzerinden 10 yıllığına Kapalı Teklif Usulü ile kiraya verilmesi işi ile ilgili ihale düzenledi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Odunpazarı Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşen ihale, şeffaf belediyecilik gereği Odunpazarı Belediyesi’nin facebook adreslerinde ve ES TV’de canlı yayınlandı. 2 kurumun katıldığı ihalede, kurumlardan biri eksik evrak verdiği için ihale dışı kaldı. İhaleyi yüzde 3,6 ciro bedeli veren MİGROS kazandı. İhale sonucuna göre MİGROS, Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı Kayıhan Sokak No:1 adresindeki market ve iş yeri 10 yıllığına kiralamış oldu. 

EKSİK EVRAK ÇIKTI
Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Demir, ihale sonrası değerlendirmelerde bulundu. Şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini vurgulayan Demir, “Şeffaf belediyecilik. İşlemlerimizin hepsi böyle olsun diye uğraşıyoruz. Dolayısıyla canlı yayınla yapmak istedik. Büyük bir ihaleydi. Sonuçta herkes tarafından bütün evraklar görülerek., Biz tabi çok kişi katılsın rekabet olsun istedik ama maalesef evrak eksik çıkınca bu şekilde devam etmek zorunda kaldık. Belediyeye borcu olmadığına dair bugüne ait evrak olmalıydı. Bu dosyada bulunmalıydı maalesef almamışlar ve dosyaya koymamışlar. Kanun maddesini de okuduk, olması gerektiği belli. Biz bütün işlemlerimizde şeffaf belediyecilik vizyonundan devam edeceğiz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Migros Emlak ve Kontrat Yönetimi Direktörü Alper Şerif Koçak, konuyla ilgili, “Biz yıllardır orada Migros olarak Eskişehir halkına en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İhalemiz yenilendi, halka açık şeffaf bir şekilde yapılmasından dolayı da biz de çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Belediyemize iyi bir gelir sunduğumuzu düşünüyoruz. Hem belediyemiz hem de bizim için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediyelerimizle ortak sayılırız” ifadelerini kullandı.

İŞTE O İHALE
 


BAŞKAN KURT: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Atatürk Bulvarındaki ihaleye yönelik değerlendirmelerde bulunarak, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş’ın sorularını yanıtladı. Göreve geldiği günden bu yana şeffaf ve halka açık belediyecilik uygulamasını sürdürdüklerini vurgulayan Kurt, “Bu biraz daha kamuoyunu ilgilendiren bir ihale olduğu için daha titiz davrandık. O nedenle canlı yayınlayan hem TV’lere, hem de takip eden gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi. İhalenin tekrarlanıp tekrarlanmayacağıyla ilgili konuşan Kurt, “Ben ihalenin onay makamıyım. Dolayısıyla bu iş bittikten sonra, dosya benim önüme gelecek. Hukuki açıdan bir inceleme yapacağız.  İdari açıdan bir inceleme yapacağız. Eksik bir şey ve yanlış bir uygulama yoksa gereğini yapacağız. Ben şu anda peşinen uygulanır veya uygulanmaz deme şansına sahip değilim. Ama gördüğüm kadarıyla kamuoyu takip etti. Biz o kapalı zarfların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bu dosyayı inceleyince, bir iki gün içerisinde onaylayıp onaylamayacağımız belli olur” ifadelerini kullandı.

AYNI TİTİZLİĞİ GÖSTERECEĞİZ
“Proje onaylandığı takdirde alan firma belediyeye 7 buçuk milyar lira verecek. Cirodan da 3.6’sını size verecek. Bu rakamları belediye hangi kıstasa göre belirliyor?” sorusunu yanıtlayan Kurt, “Piyasanın şartlarını ve durumunu değerlendirerek arkadaşlarımız bir bedel telkiti yaptı. Bir kere burada çok afaki bir şey söylerseniz kimse giremez. İkincisi çok basit bir takım rakamlar koyarsanız da bu sefer herkes girer. Bu da doğru bir iş olmaz. Çünkü biliyorsunuz, ihaleler ciddi katılımı gerektiren işlerdir. O nedenle Eskişehir’in ve bu piyasanın ortalaması dikkate alınarak bir değer tespiti yapılmıştır. İki firma katıldığına göre de anormal bir şey yok demek ki. Bu tespit buna göre yapılır” şeklinde konuştu. İleride planlanan bir ihale olup olmadığına değinen Kurt, “Şimdi bizim büyük yatırımlarımız olduğu zaman aynı açıklıkla ve şeffaflıkla bu işi devam ettireceğiz. Bizim seçim öncesi vadettiğimiz vizyon projelerimizden miktarı oldukça yüksek olan bazıları var. Onları hayata geçirdiğimiz zaman da aynı titizliği göstereceğiz” dedi.

BAŞKAN KURT İHALEYİ DEĞERLENDİRDİ:



 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
. 22 Ağustos 2019 10:19

NEDEN KAPALI TEKLİF USULÜ İHALE ????

2 0 Cevap Yaz
Ender kızılcık 22 Ağustos 2019 00:34

Tek firmanın katıldığı dükkan kiralama ihalesini türkiyeye örnek göstermek insanların akıllarıyla alay etmektir. Belediyenin tüm mal ve hizmet alım ihalelerini de canlı yayınlayın görelim . O biraz zor değil mi ? Hııııııııı TAKİPÇİSİ DİR BU MİLLET !

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi