Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'den sert çıkış: Susturamayacaksınız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den sert çıkış: Susturamayacaksınız!
A
a

Dezenformasyon Yasası ile ilgili açıklama yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, “Saray’a buradan sesleniyoruz; Halkı, basını ve basın emekçilerini susturmayı başaramayacaksınız!” dedi.

Sütiş Eskişehir
Dezenformasyon Yasası, TBMM’nde kabul edildi ve yasalaştı. Konuya ilişkin CHP İl Örgütleri tarafından 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. CHP Eskişehir İl Binasında yapılan açıklamaya Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Altınsoy Söğütlü, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da katıldı. Çıkarılan yasayla amacın basın mensuplarını ve vatandaşları susturmak olduğunu söyleyen Recep Taşel, CHP’nin “Yasa, sosyal medya platformlarına ilişkin düzenlemeyle, halkın temel haberleşme ve haber alma kaynaklarını kullanılamaz hale getirmeye kadar gidebilecek geniş sınırlama yetkileri içermektedir” diye konuştu.
BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Taşel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, otoriter Saray rejiminin baskı politikalarına, korku iklimini ülkede hakim kılmaya yönelik çırpınışlarına asla boyun eğmeyeceğiz! Ülkemizin gerçeklerini, halkımızın sorunlarını ve hakikati her yerde haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Saray’a buradan sesleniyoruz: Halkı, basını ve basın emekçilerini susturmayı başaramayacaksınız! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, baskıcı ve otoriter politikalarınızla yok ettiğiniz demokrasiyi ve hukuku ülkemizde mutlaka yeniden kuracağız! Başta düşünce, ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere, tüm temel hak ve özgürlükleri yaşatan bir düzeni inşa edeceğiz! Sansür yasalarınızla gizlemeye çalıştığınız ekonomik buhrana, pahalılığa, yolsuzluklara, vurgunlara, servet transferine son vereceğiz” şeklinde konuştu. 
UMUTSUZLUĞA YER YOK
Yasanın geçmemesi için tüm CHP’li milletvekillerin mücadele verdiğini söyleyen Çakırözer, “Biz bu kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Anayasa Mahkemesi’nin de bir kişinin arzularından yana değil 84 milyonun düşünce, ifade ve basın özgürlüğünden yana karar almasını bekliyoruz. İktidara geldiğimizde de sadece bu yasayı değil Türkiye’deki tüm anti demokratik düzenlemeleri ortadan kaldıracağız. Umutsuzluğa yer yok” dedi. 
DİRENDİK DİNLEMEDİLER
Herkesi kontrol altına almaya çalıştıklarını belirten Süllü ise, “2 haftadır direndik ve endişelerimizi dile getirdik. Hiç dinlemediler. Bu yasa ile sadece basın değil herkes çok büyük sıkıntıya girecek. Düşünce özgürlüğüne verilen bir darbedir. Baskı ve zulüm yasasıdır. 29. Madde en tehlikeli madde deniyor ama her bir madde ayrı bir tehlike barındırıyor. Tamamen insanları, basın mensuplarını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Hiçbir istimdat başarılı olamamıştır. Bunlar da başarılı olamayacaklar. Bu baskı ve zulme hepimizi direneceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yerel zaytung 15 Ekim 2022 12:09

iktidar: bu çok "sert" açıklamalara daha fazla dayanamayarak geri adım atıyoruz.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi