Eskişehir'den sadece yarım saat mesafedeki saklı cennet

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den sadece yarım saat mesafedeki saklı cennet
A
a

Eskişehir'de Akçakaya Mahallesi Beşikderesi Şelalesi’ne 17 kilometre uzaklıktaki lavanta bahçesi adeta görenleri kendine hayran bırakıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Akçakaya Mahallesi'nde buluna, Beşikderesi Şelalesi’ne 17 kilometre, şehir merkezinden ise yaklaşık 30 kilometre  uzaklıktaki lavanta bahçesi adeta görenleri kendine hayran bırakıyor. Erhan ve Muhsine İnan çiftçi tarafından kurulan lavanta bahçeleri Eskişehirli ve şehir dışından gelen birçok turisti ağırlar oldu. Emeklilik hayalini gerçekleştiren ve gösterilen ilgiden son derece memnun olan Erhan İnan, “17 dönüm tarlamıza toprak analizleri yaptırdık Analiz sonucuna göre toprak yapısının uygun olduğunu gördük. Hiç bir kurumdan destek almadan lavantalarımızı kendi imkanlarımızla diktik. Isparta Kuyucak köyünü ziyaret ettiğimizde bu köyün bir benzerini de Kendi köyümüzde yapmayı, iç turizme yönelik katkı sağlamayı hedefledik” dedi. 

Eskişehir Lavanta Bahçesi 10 08 2022
EŞSİZ MANZARALAR 
Eşsiz manzaranın yanı sıra lavantadan yağ, sabun ve lavanta suyu da elde ettiklerini söyleyen Erhan İnan, “Eskişehir’in önemli bir mesire alanı olan Beşikderesi Şelalesi Kirazlı yaylası yolu üzerinde olması nedeni ile ziyaretçilerimizin uğrak yeri haline geldi” dedi.  

Eskişehir Lavanta Bahçesi 02 10 08 2022
FOTOĞRAFÇILARIN ADRESİ 
Gelin ve damatların da uğrak noktası haline gelen lavanta bahçelerinde birbirinden güzel fotoğraflar çekinmek mümkün. “Eskişehir’de bu tür bir fotoğraf çekim alanı için ilk yer olduğuna da dikkat çeken İnan, “Bu yıl hobi olarak başladığımız lavanta turizmine gelecek yıl daha geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi. 

 
Kaynak : Mert Ergenç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi