Eskişehir’den korkmuyorum

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’den korkmuyorum
A
a

AK Parti Milletvekili Nabi Avcı: “Herhangi bir başarısızlık olduğu zaman sorumlu aranır. Ama bu sadece milletvekilleri üzerinden değil tüm teşkilatlar sorumlu tutulur, adaylar sorumlu tutulur. Eskişehir’den ben korkmuyorum

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ES TV ekranlarında yayınlanan Eskişehir’in Nabzı Programına konuk oldu. Gazeteciler Arif Anbar, Kerem Akyıl ve Şener Çetin’in sorularını yanıtlayan Avcı gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Merkez ilçelerde ve Büyükşehir Belediyesinde genel sorunun yorgunluk olduğunu kaydeden Avcı, vatandaşın değişim istediğini sözlerine ekledi. Özellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından Odunpazarı koordinatörü olarak atandığını hatırlatan Avcı, “Arkadaşlarımız kampanyalara başlamadan önce  vatandaş nelerden şikayet eder, ne tür beklentileri var diye ön araştırmalar yapıp, sloganları ona göre belirledikleri için Burhan Sakallı Beyin sloganı ‘Eskişehir’e yeni heyecan.’ İşte o heyecansızlık algısından yola çıkarak üretilmiş bir slogan. Öyle bir şey var. Ben en fazla Odunpazarı ile ilgili biliyorum ama genel olarak yorgunluk, bezginlik, projesizlik, tükenmişlik nedeniyle artık yeter, değişim lazım gibi mesajlar bize yansıyor. 3 Milletvekili olarak bizim Eskişehir’de farklı koordinatörlüklerimiz var. Ben mesela Odunpazarı koordinatörüyüm. Harun Bey Tepebaşı, Emine Hanım’da dış ilçelerin koordinatörü. O yüzden ben daha çok Odunpazarı çevresindeki konularla muhatap oluyorum. Tabi ilçelere de gidiyoruz, bugün mesela Sivrihisar’daydık. Dün de Seyitgazi’deydik falan ama genel koordinasyon görevimiz belli. 

GÖSTERMELİK İŞLER YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi ile ilgili vatandaşların temel hizmetlerin yapılmadığı yönünde şikayetlerinin olduğunu ifade eden Avcı, “Çok göstermelik işler yapıldığı ama temel hizmetlerin yapılmadığı şikayetleri var. Vatandaşın söylediği biçimiyle söylersem birilerinin kalbini kırarım. Onlara da muhtemelen gidiyordur zaten. Çünkü zaman zaman merkezi hükümetle ilgili eleştirilerini de bize söylediklerine göre, bize bunları aktaranlar muhtemelen Büyükşehir Belediye Başkanına da söylüyorlardır. Söylüyorlar ama terslendiklerini de söylüyorlar. Yani bizi azarladı mesela, biz derdimizi anlatmaya kalktık, 3’üncü Cümleden sonra ‘sen ne anlarsın’ diye fırçaladı diyorlar. Hoca falan diyoruz ama vatandaş onu öyle anlamıyor, öyle hocalık olmaz. Orada dinleyeceksin, anlamaya çalışacaksın. Benim burada kimseye siyaset dersi verecek halim yok ama vatandaşın böyle şikayetleri var” dedi. 

RANTA, BETONLAŞMAYA AÇMADIK
Ülkemizin çeşitli noktalarında yapımına başlanan Millet Bahçelerinin fikir babası olan Avcı şehrimize yapılacak Millet Bahçesiyle ilgili şunları söyledi: “Millet bahçesi yapacağız. Hatta ben bunu ilk söylediğim zamanlar aramızda o gazeteden temsilci olmadığı için rahatça söyleyeyim, olsa da söylerdim de, bir gazetede ‘Bizde inandık’ diye manşete bir başlık attılar. Kulağa hoş geliyor ama hikaye mealinde bir başlık. Gerçekten öyle yaptık çok şükür. Yeni stadımızı şehrin dışında daha uygun bir yerde Sazova’da yaptık. Eski stadın yerini de yapılaşmaya açmadık. Orayı da millet bahçesi yaptık. Nasıl yaptık? Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan ettik, kanunla. O kanun gereğince o stadın yerini Türk Dünyası Ajansı tasarruf etti. Stadın parasını da kanunla ajansa verdiğimiz bütçeyle yaptık. Şimdi orasının yeri Türk Dünyası Ajansı’nın varisi olan Türk Dünyası Vakfına ait. Ama biz tapumuzu alamadık çünkü hala o stadın yapımından ötürü ve belediyelerin bu kanunla ödemeleri gereken payları ödemedikleri için 8 milyon liralık bir borcumuz kaldığı için hala tapuyu alamadık.  Cumhurbaşkanı bu projeyi benimseyip, bütün Türkiye’ye yayınca biz hemen Cumhurbaşkanının o himayesinin gölgesinde, TOKİ burayı yıkacak ve yapacak diye bir protokol yaptık.”

YUNANİSTAN’DAN GELMİŞ DEĞİL
Millet Bahçesi yapım ihalesinin davet usulü doğrudan İstanbullu bir firmaya verilmesiyle ilgili eleştirilere de değinin Avcı, “Biz TOKİ bu işi yapacak diye doğrusu daha fazlasına karışmadık. O ihale süreçlerinde bizim hiçbir payımız yok. Kime verdiklerini bile bilmiyorum. TOKİ şu tarihte ihaleye çıkacağım dedi, ertelendi. Bizde telaşlandık, niye ertelendi? Vaz mı geçiyorlar acaba diye. Hayır dediler. ‘Altta otopark olacak, üstte havuzlar falan olacak ya izolasyonla ilgili sorun var. Biz hesaplarımızı yaparken yani ihaleye çıkma bedellerini belirlerken o izolasyon farkını hesaba katmamışız. O yüzden yeniden hesaplıyoruz, ona göre yeniden çıkacağız merak etmeyin denildi. Bizde rahatladık ve çıktılar. Hangi usulle yaptıklarını bende gazetelerden öğrendim. Ama onlara güveniyorum. Öyle bir endişemde yok açıkçası. Çünkü sonradan öğrendim ki başka yerlerde de benzer şeyler olmuş. Eskişehir kamuoyunda, Eskişehirli iş adamları, müttehitler niye burası bize verilmedi? Bizde yapardık? Eskişehir’in işi niye başkaları yapıyor? Falan gibi söylemleri oluyor. O müteahhitte Yunanistan’dan gelmiş değil, o da netice itibariyle bir Türk işletmesi. Önemli olan en makul fiyatlarla bu işi yapıyor olmaları. TOKİ ile kendi aralarında olan bir iş. Ali Baş köşesinde yazdı. Bana da Eskişehirli müteahhitlerden sitemkar mesajlar geldi. Sanki ihaleyi ben veriyormuşum veya firmayı ben seçiyormuşum gibi. Onlarda buradan öğrenmiş olsunlar, kimin aldığını da bilmiyorum, benim için önemli olan, Başbakanın söylediği bir laf var, kedinin rengi önemli değil, kediyi tutup tutmadığı önemli. Ben oranın millet bahçesi olmasını istiyorum. Bunu TOKİ yapıyor. Bize yük olmadan yapıyor. Bizden bir şey istemeden yapıyor. Allah razı olsun yapsın, bizimde tapumuzu verirse aliyyül ala. 2019 içinde bitirilecek diye söylendi. Bu yıl bitirme içinde otoparkta vardır İnşallah. Su çıkar falan diye konuşuluyor. Bizim Eskişehir’de yer altı işlerinde öyle bir sıkıntımız olabiliyor. İnşallah öyle olmaz ve 2019 içinde otoparkıyla, üstüyle, altıyla biter İnşallah. 

BENİM DEĞİL, AK PARTİ’NİN ADAYLARI
AK Parti’nin Eskişehir’de başarısız olması halinden kendisinin sorumlu tutulacağı şeklindeki dedikodulara değinen Avcı, “Ben duymadım böyle bir şey. Böyle bir tehditle hiç karşılaşmadım ama yine burada beraber konuştuğumuzda aday olacak mısınız diye sordukları zaman dedim ki: ‘ben size yakışıklı ve genç bir aday bulurum’ demiştim. Şimdi o işin esprisiydi tabi ben aday tayin eden adam değilim tabi ki. Dolayısıyla mevcut adaylarda en başta Genel Başkan, genel merkez buralara görevlendirilen koordinatör milletvekilleri, bizimde tabi fikrimizi alarak bu adaylar belirlendi. Bunların hepsi bizim adaylarımız. Bunların hiçbiri Nabi Avcı’nın veya Emine Nur Günay’ın değil, AK Parti’nin adayı. AK Parti’nin başka illerde adayları nasıl belirlendiyse, hangi mekanizmalar, hangi karar süzgeçlerinden geçirilerek bu adaylar belirlendiyse bunlarda öyle belirlendi. Şimdi bize düşen nedir? Bize düşen şehrin milletvekilleri olarak veya hangi konumdaysa bu adayların başarısı için çalışmaktır. bizim adaylarımız, biz adaylarımıza güveniyoruz. Herhangi bir başarısızlık olduğu zaman sorumlu aranır. Ama bu sadece milletvekilleri üzerinden değil tüm teşkilatlar sorumlu tutulur, adaylar sorumlu tutulur. Eskişehir’den ben korkmuyorum” diye konuştu.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
KELEBEK UYUMA 30 Mart 2019 12:02

Yapılanlar bir sazova etmez diyorsun . Doğru valla geçen gün ailecek gittik şöyle bir dolaştık emin ol oturup dinlenecek bir yer bulamadık . Tuvalet bile ücretli . Bistro var bistro, cafe var cafe oturda bir gör gözlerin faltaşı olur vallahi . Yapılanlara gelince ne çabuk unuttunuz demiryolu geçitlerinde manevra yapan trenleri beklediğiniz günleri . Banada sorarsan sırf geçitlerin kalkması hocanın 20 yılda yaptığı makyaj işlere bedel .

1 1 Cevap Yaz
Emekli 30 Mart 2019 11:49

Nabi Avcı bey eskişehir in 4mt.altından su çıktığını hala öğrenemedin gitti yht yer altına alırken görmediniz mi 7 yılında zor yaptınız 1 km yolu.

0 2 Cevap Yaz
şampiyon 30 Mart 2019 10:12

Korkuyorsun.korkmamış olsan Hocanın karşısına rakip olarak çıkardın.

1 2 Cevap Yaz
Korkmayin 30 Mart 2019 00:41

Evet eskisehirli isini bilir siz merak etmeyin ornek şehir nasil olur gosterir...okuma yazma kultur seviyesi yüksek sehirdrn korkulurmu neden koruyosun hocamm???

2 2 Cevap Yaz
korkusuz 29 Mart 2019 23:56

" Eskişehir'den kormuyorum " dediniz hocam. Çok doğru söylüyorsunuz. Eskişehir sevilir, Eskişehir'den korkulmaz ki. Korkunun ecele faydası olmadığını anlamış olmalısınız ki böyle söylediniz. Yoksa ya nedir ?

2 7 Cevap Yaz
metin tetik 29 Mart 2019 16:31

Vatandaş sayın Yılmaz Büyükerşen'den ileri yaşına rağmen daha iyisini istiyor, o da yapıyor. Sayın eski ME. bakanı, nazik söyleminizle nitelendirdiğiniz gibi "göstermelik işler" yapmıyor. Yaptıkları en ileri görüş, teknoloji ve sanatsal ve üretime yönelik faaliyetlerdir. Sizin bunları anlayabilmeniz gerekirdi. Milli Eğitimimizin seviyesini OECD ellinciliğine kadar düşüren Milli Eğitim Bakanları içinde müstesna yeriniz unutulmadı, tarih de kaydedecek. Büyükerşen'in yaptıklarını değerlendirme cesaretini bulmuş olmanızı ilgi ile karşıladım.

4 12 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 29 Mart 2019 14:15

Yalan bol sanki millet bahçesi ve dede Korkut iktidarın parasiylami yapıldı yapılanların tümü bir sazova yapmaz istanbulun bursanın Ankaranın düştüğü durumu gördük rantı bolusuyorlar dede korkutta şimdi millet bahçesi paylaşılacak

3 19 Cevap Yaz
Hoca 29 Mart 2019 13:50

Sayın Nabi bey siz Eskişehir’den korkmuyorsunuz ama Eskişehir sizden korkuyor sizden olmayan herkes terorist yaptınız ya helal olsun size bu nasıl bir demokratik devlet yönetimi anlaşılır gibi değil

7 22 Cevap Yaz
kadriye başsız 29 Mart 2019 13:33

Korkmuyorum diyen ciddi şekilde korkuyordur.. sadece Eskişehir'den değil pek çok yerden korkun aslında siz..

4 21 Cevap Yaz
Ajdar 29 Mart 2019 11:59

Nabi Hocam sonucu kabullendiği için korkuya kendini alıştırmıs. 20 yıldır olduğu gibi.

4 20 Cevap Yaz
Zafer 29 Mart 2019 11:35

Biz Hocadan memnunuz.

4 24 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi