Eskişehir’den kalkan hızlı tren faciadan döndü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’den kalkan hızlı tren faciadan döndü!
A
a

Eskişehir'den kalkan hızlı tren faciaya ramak kala durdu. Aşırı yağmur yağışı nedeniyle bazı demiryolu platformları zarar gördü ve kapatılmak zorunda kaldı. Binden fazla yolcu trenden indirilip uzun süre bekletildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'den dün saat 17.40'ta yolcularını alan YHT, Sakarya Ali Fuat Paşa mevkiinde sel nedeniyle kapanan yolda faciaya ramak kala durdu. Yağmur nedeniyle zarar gören tren yolu akıllara Çorlu faciasını getirdi.

Trende bulunan gazeteci Özlem Akarsu Çelik şunları sosyal medya hesabından şunları yazdı;

"İstanbul-Ankara treninde de Arifiye’de yaklaşık 1 saat bekledikten sonra trenden indirildik.Yağış nedeniyle Bilecik-Arifiye arasının kapandığı söylendi görevliler tarafından.Yüzlerce yolcu yolda otobüs bekliyoruz.“Önden yaşlılar, kadınlar, çocuklar otobüse” denildi. Herkes gergin."

"21 20’de Arifiye’de duran trenden indirilen yolcuların bir kısmı 1.5 saat sonra gelen ilk otobüse bindirildi. Yüzlerce kişi beklemeye devam..."

"Yapılan yolları anlatan siyasetçiler her yağışta yaşanan sele,su baskınlarına da bir yorum yapsalar keşke!Saat 21 20’de duran YHT’den indirildiğimiz Arifiye’de yolda bekliyoruz.Tek bir yetkili yok.Kulelerinizden ininiz ve yardım ediniz lütfen!Burada çok sayıda yaşlı ve çocuk var."

"Arifiye tren istasyonunda üç ayrı trenden indirilen bin 200 yolcu saatlerce otobüs bekledi. Parça parça otobüslere bindirilen yolculara iki saat sonra, “Otobüslere bindiriyoruz sizi ama karayolu da kapalı” diyen TCDD çalışanlarına yolcular tepki gösterdi."


Sakarya'da etkili olan sağanak nedeniyle kapatılan Bilecik-Arifiye demir yolu hattında 02.48'den itibaren ulaşım sağlanmaya başlandı.

TCDD açıklama yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlar nedeniyle bazı demiryolu platformlarının tren trafiğine kapatıldığını açıkladı. 

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, yoğun yağmur sonucunda Bilecik-Arifiye Demiryolu Doğançay-Alifuatpaşa istasyonlarında bazı yerlerde demiryolu platformlarının altlarının boşaldığından dolayı trafiğe kapatıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada, “Bugün (18.06.2019) Bilecik-Arifiye Demiryolu Doğançay-Alifuatpaşa istasyonları km 151+170-151+420 arasında aşırı yağış nedeniyle demiryolu platformu boşaldığından saat 18.45’ten itibaren tren trafiğine kapatılmıştır” denildi. 

Seyahatler karayoluyla yapılacak 

Açıklamada “Eskişehir ve İstanbul yönünden gelen yüksek hızlı trenlerdeki yolcuların seyahatleri Bilecik-Alifuatpaşa/Arifiye arasında karayoluyla sağlanmaktadır. Kapanan demiryolu hattının açılması için çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erman 19 Haziran 2019 17:55

Kocaeli'de o saatlerde bir kişi selde öldü, ağaçlar devrildi. O tren devam etseydi belki yüzlerce ölüm olacaktı. Yağmur sel doğal felaketler herşey de mi devlet suçlanır arkadaş ne biçim insanlar bunlar yazıklar olsun bu kadar alcalinmaz

3 2 Cevap Yaz
Alpulu

Yağış değil yağışta telef olan yollar konumuz. İyi olursa Akepe kötü olursa Allah'tan. Arifiye'de ki ilk hızlandırılmış tren kazası, geçen sene Çorlu, bu sene Ankara hepsi Allahtan. Değilse CeHaPe. 1000Ali senin hiç suçun yok.

1 5
Esesli vatandaş 19 Haziran 2019 12:04

Ben her zaman bu iktidarın yaptığı işlerin üçkağıtçılık olduğunu bildiğim için daha hızlı trene binmedim.çünkü Eskişehir'de gördüğüm Bayburt inşaatın yaptığı yollar gibi durmadan çevre yolunda yol tadilatı yapıyorlar.batçıklar aşırı yağmurda doluyor.nedeni bu adamları denetleyen yok çünkü yandaş firma .

2 1 Cevap Yaz
cihan 19 Haziran 2019 10:21

Bu yolun geçtiği yerde Geyve'de Sakarya Nehrinin yatağı hızlı tren için değiştirildi. Su yine yolunu bulup nedir yatagına yani şimdiki tren yoluna gitti. Tamamen proje hatası...

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi