Eskişehir'deki termik santral açık artırma ile satılacak! SON DAKİKA!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki termik santral açık artırma ile satılacak! SON DAKİKA!
A
a

Eskişehir son dakika haberine göre, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Eskişehir’deki Yunus Emre Termik Santrali’nin 1.1 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılacağını açıkladı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir son dakika gelişmesine göre, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Eskişehir’deki Yunus Emre Termik Santrali’nin 1.1 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılacağını açıkladı. 
2016 yılı Eylül ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Eskişehir’de Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik A.Ş.ye ait Yunus Emre Termik Santrali satılıyor. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, yazılı açıklama ile 2 yıldır TMSF kayyumunda yönetilen Yunus Emre Termik Santrali'nin 1.1 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılacağını duyurdu. 
Santralde 792 personelin görev yaptığını ifade eden Gülal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Biz burayı milli ekonomiye kazandırmak adına satışını planlıyoruz. 1.1 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkacağız. Bu süreçte tüm yatırımcıları bu ihaleye davet ediyoruz. Adularya Yunus Emre Termik Santrali sadece Eskişehir özelinde değil, ülkemiz için önemli bir tesis dolayısıyla bunu devraldığımız günden itibaren milli ekonomiye kazandırma hesapları içindeydik. İnşallah iyi bir netice ve satış rakamıyla bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz." 
“Burası bize emanet, çalışanın ve devletin haklarını gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Gülal, “Burada istihdamı korumak adına 2 yıldır inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Buraya daha aktif halde, daha çalışır halde görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki santralin yılda 2.2 milyon ton kömür işleme, 2.4 milyar KW/Saat elektrik üretme kapasitesi bulunuyor. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi