Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'deki şok eden TOKİ gerçeğini açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki şok eden TOKİ gerçeğini açıkladı
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt TOKİ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurt, “TOKİ dava açtı. Hem de seçimden sonra. Şimdi kilitlendik bekliyoruz. Dolayısı ile TOKİ ile anlaşmamız mümkün değil çünkü TOKİ yoksul gariban hemşerilerimizi sömürüyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TOKİ ve Odunpazarı Belediyesi’nin anlaşamamasının sebeplerinden bahsetti. TOKİ’nin yoksullara konut üretmek amacında olmaktan çıktığını öne süren Kurt, “İstanbul’da milyon dolarlara villa yapıp konut yapıp satan bir kurum haline geldi ve para kazanan bir kurum olarak geldi. Aylık 8 bin lira taksitle ev satıyor. Karapınar’da yapacağınız evi satabilir misiniz? O fiyata satamazsınız” dedi. Kurt, “Bütün Eskişehir duysun, huzurun muhtarı da duysun, bugün Huzur Mahallesinde ilkokul yok. Anaokulu yok, ortaokul, liseyi unut zaten. Böyle bir mahallede insanlar durur mu? Okul yok çocuğunu okula gönderemiyorsun. Sağlık ocağı yok hastanede tedavi ettiremiyorsun buradan kaçacaksın, nitekim kaçtılar. Huzur Mahallesi gibi, Erenköy gibi şehrin merkezinde Alanönü, Karapınar şehrin merkezinde bir bölüm yer TOKİ tarafından kilitlenmiştir. TOKİ’ye diyorum ki, biran önce yapın, yapmıyorsanız bırakın. Vatandaşta bize geliyor biz belediyeyi seçtik hesabını senden sorarız diyor” ifadelerini kullandı.

HEMŞERİLERİMİZ SÖMÜRÜLÜYOR

Muhtarlarla yeterli iş birliğinin sağlanamadığını vurgulayan Kurt, “Yetki TOKİ’de yapsın, canı nasıl istiyorsa öyle yapsın ama bir an önce yapsın. Kendimiz plan yaptık. Mecliste yaptık, AKP’liler ile oy birliği ile gerçekleştirdik ve onlara dedim ki, bakın şimdi oy verdiğiniz yetmiyor, TOKİ’ye söyleyin dava açmasın. TOKİ dava açtı. Hem de seçimden sonra. Şimdi kilitlendik bekliyoruz. Dolayısı ile TOKİ ile anlaşmamız mümkün değil çünkü TOKİ yoksul gariban hemşerilerimizi sömürüyor. TOKİ’den özellikle Ihlamurkent Vadişehir ve Karapınar etaptan daire alanlar kaç TL borçlandıklarını bilmiyor. 2 yıl sonra kaç lira ödeyeceklerini bilmiyorlar. Artı TOKİ oraya yönetici bir şirket koymuş, İstanbul’dan gelmiş bir şirket yönetiyor biz normal piyasada aynı nitelikteki yerlerde 50 lira 100 lira adi yat öderken onlar 92 civarında adi yat ödüyorlar dolayısı ile bizim TOKİ ile anlaşma şansımız yok” ifadelerini kullandı.

BASKI YAPIN

​Geçmişte Odunpazarı Belediyesi ile TOKİ’nin bir politika hazırladığını kaydeden Kurt, “O protokol ile Odunpazarı Belediyesi bu işlerin takibini sağlamaya çalışıyor. Ama TOKİ bizim hazırlayıp kendisine verdiğimiz planı kabul etmiyor. TOKİ kar etmiyorum diyor, ya kar ediyorsun hesap yapıyoruz bizim hesabımıza göre de kar ediyorsun ama yetmez diyorsun. Ben de buradan Karapınar’daki Huzur’daki Erenköy’deki hemşerilerime şunu söylüyorum; TOKİ’ye baskı yapın. Ya yapsın ya gece kondu önleme bölgesi olmasından vazgeçsin” dedi.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Harbi 8 Aralık 2019 21:26

Küçük sanayi nin altında kalan okulu olan sağlık ocağı yeri,park yeşil alan yeri olan imar geçmiş arsaları riskli olmayan binaları sırf sanayinin kenarında diye kentsel dönüşüm alanı ilan eden büyükşehir belediyesi ,afet riskli ilan edilmesini isteyen Odunpazarı beledisi ,inceleme yapmadan onaylayan bakanlık,..dokuz senedir milleti kim mağdur etti ! Sizlerin siyasi çekişmeleriniz yüzünden binlerce insan mağdur.malımızı satsak para etmiyor, inşaat ruhsatı vermiyor sunuz , suçlu kim ......??? Ne kadar daha sürer belli değil yazık değil mi , !!! İnsafff.

0 0 Cevap Yaz
Eses 3 Aralık 2019 21:50

Toki projelerinde belediyelerin her hangi bir etkisi yok. Toki özel kanunla konut veya ticari alanda inşa edeceği alanlar ile ilgili imar planları bakanlıkça onaylanıyor. Belediyenin yetkisi Toki sınırından içeriye işlemiyor. Örnek: Samsunda dere yatağına yapılan Toki evleri. Belediyenin yetkisinde olsa oraya inşaat izni vermezdi.

0 3 Cevap Yaz
Harbici 3 Aralık 2019 21:45

Odunpazarı artık sana dar geliyor sayın başkan, Büyükşehir seni bekliyor (!)

1 0 Cevap Yaz
hakan 3 Aralık 2019 15:36

sayin baskan. okul yok saglik ocagi yok diyorsun,pekii o alanlara imar verirken neden belirtmiyorsun burala okul yapilacak saglik ocagi olcak diye, imar belediyenin isi degilmi

5 3 Cevap Yaz
Adnan 3 Aralık 2019 11:45

Sayın Başkan Toki ye karşı ise ilk önce tokideki evinden taşınsın

7 4 Cevap Yaz
Hani 3 Aralık 2019 09:59

Eeeee müteahhitin her yaptığı yapıya, ödeme garantisi verirsen olacağı bu! Tokiyi vatandaşa öyle bir tanıttılar ki; sanki babasının hayrına çalışan bir kuruluş gibi gösterdiler. Karamanın koyunu, sonra çıkar oyunu..

3 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi