Eskişehir'deki skandal uygulamaya flaş iptal!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki skandal uygulamaya flaş iptal!
A
a

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde başhekimlikçe başlatılan personelin giriş ve çıkışlarda fotoğraflarının çekilmesi uygulamasına mahkemeden iptal kararı geldi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde başlatılan ve sağlık çalışanlarının "mesai takibini yapmak için" uygulandığı belirtilen, hastaneye giriş ve çıkışlarda fotoğraflarının çekilmesi uygulamasına yargı izin vermedi.

PERSONELİN FOTOĞRAFLARI ÇEKİLİYORDU
Sözcü Gazetesi'nden Kemal Atlan'ın haberine göre, Eskişehir Şehir Hastanesi başhekimliğince geçen yıl başlatılan uygulamayla sağlık çalışanları, hastaneye giriş ve çıkışlarının takibi amacıyla, giriş ve çıkışlarda fotoğraflanıyorlardı. Eskişehir Bilecik Tabip Odası uygulamanın yanlış olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıdı. Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, Eskişehir Bilecik Tabip Odası avukatları Eskişehir Şehir Hastanesi personelinin mesai takibi için giriş ve çıkışlarda fotoğraflarının çekilmesi uygulamasının kaldırılmasını talep etti. Eskişehir Bilecik Tabip Odası avukatı Heval Yıldız Karasu, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimliği işleminin; hekimlerin görevlerinin süreyle bağlı olmadığı, çoğu zaman ve genellikle mesai saatleri dışında fazla çalışma yaptıkları, girişlerde manyetik kart okutulması yanında fotoğraflama yapılması gerektirecek bir zaruretin bulunmadığı, çekilen fotoğrafların kişisel veri niteliğinde olduğu, işlenebilmesinin ancak kanunda açık düzenleme bulunması yahut ilginin açık rızası bulunması halinde mümkün olduğu, mesai takibi için kişisel verilerin işlenmesine cevaz veren açık bir düzenleme bulunmadığı gibi idare tarafından ilgililerin açık rızasının alınmadığı, bahse konu verilerin temel hak ve özgürlüklerden olduğundan Anayasanın 13. maddesi gereği sınırlanmasının ancak kanunla olabileceği, uygulamanın amaçla bağlantılı olmakla beraber sınırlı ve ölçülü olmadığı, uygulamanın gereklilik arz etmediğini öne sürdü.

MAHKEME UYGULAMAYI İPTAL ETTİ
Avukat Heval Yıldız Karası, Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'nin, Eskişehir Şehir Hastanesi'ndeki bu uygulamayı iptal ettiğini açıkladı.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Davut 19 Mayıs 2021 00:41

Habercilik objektif ve tarafsız olmaktır. Aynı uygulama yerel de ki kurumlarda da var . Hatta personel değil . Vatandaşın resmi çekiliyor hes kodu sorgulama bahanesi ile

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi