Eskişehir’deki sıcaklık farkı onlara rağbeti arttırdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’deki sıcaklık farkı onlara rağbeti arttırdı
A
a

Eskişehir’de günlük 25 derecelik sıcaklık farkı insanlarda hastalıklara ve vücut kırgınlıklarına neden olurken, vatandaşlar vücut direncini arttırmak için bitkisel ürünlere başvuruyor.   

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sonbaharın gelmesiyle yurdun bir kısmında havaların hissedilir biçimde soğudu. Eskişehir ‘de havası soğuyan illerin başında geliyor. Son dönemlerde sabah saatlerinde hemen hemen 0 derece olan hava sıcaklıkları, öğle saatlerine doğru 20 dereceye kadar yükseliyor. Havanın değişkenliğinden dolayı ne giyeceğini dahi karar vermekte güçlük çeken vatandaşların başı grip, nezle gibi soğuk algınlığı hastalıkları ile dertte. Bu hastalıklardan kısa sürede kurtulmak isteyenler aktarlarda yoğunluk oluşturuyor. Vücut direnci artıran ürün ve çayları tüketen insanlar, bu yolla hastalıklardan uzak durmayı hedefliyor. 
  “25 derecelik fark kırgınlık, yorgunluk meydana getirir” 
  Sert hava geçişleri sonrası vatandaşların dükkânında yoğunluk oluşturduğunu ifade eden aktar Koray Özkılıç, bitki çayları başta olmak üzere vücut direncini artıran ürünlerin faydalarına değindi. Bu dönemde vücut direncinin öneminden bahseden Koray Özkılıç, “İnsanlar son dönemlerde sabah 0 derece hava sıcaklığında işe geliyorlar, öğlene kadar hava 25 dereceye kadar yükseliyor. Bu 25 derecelik fark insan vücudunda kırgınlık, yorgunluk meydana getirir. Bu durumu vücut savunmasını arttırarak engelleyebiliriz. Doğal beslenip, bitkilerden de destek almamız gerekir. Bunları kullandığımızda vücudun savunması artacak, savunması ve antioksidan özelliği artan vücudun da direnci de gelişecektir. Sayacağım bitkileri çay gibi demlediğimizde vücudun savunmasını artırıp, kırgınlığı azaltırız. Zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın, karanfil, kuşburnu, kebabiye ve bunların ekinizya ve ıhlamuru karıştırdığımızda meydana gelen çay vücut direncimizi artırır. Grip, nezle ve soğuk algınlığında vücudun direnci azaldığı için bu çay direnci artıracaktır. Özellikle okul çağındaki çocuklarımıza bu kış çaylarından içirmemiz gerekir” diye konuştu. 
                    
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 29 Ekim 2022 20:44

Bunlara da pek güven olmaz yani bilimselliği tartışılır.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi