Eskişehir’deki okullarda deprem riski

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’deki okullarda deprem riski
A
a

Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, Eskişehir’in 2’nci derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, “Deprem riski taşıyan, güçlendirmeye ihtiyaç duyulan okullarımız mevcut. Bir an önce bu çalışmalar yapılmalı ve tamamlanmalı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde çok sayıda can kaybı ve yıkıma yol açan depremlerin ardından okulların depreme dayanıklılığı konusu gündemdeki yerini koruyor. İstanbul’da 93 okulun okulların açılmasına 1 gün kala tahliye edilmesini eleştiren Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, “Bu durum Milli Eğitim’in ne kadar hazırlıksız olduğunu ve ne kadar plansız yürütüldüğünü bize göstermiştir” dedi. Yurtman, “Bu okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler bunların velileri ve eğitim emekçileri zor duruma düşürülmüştür. Bu okulların depreme karşı riskli olduğu bir günde mi belirlendi. Bu durum bilinmesine karşılık neden yıllardır planlı bir şekilde güçlendirme çalışmaları yapılmamıştır. Gerçek şudur ki; deprem gerçeğiyle karşı karşıya kalınınca alelacele apar topar bu okullar taşınarak bir önlem alınıyormuş gibi gösterilmeye çalışılmakta” ifadelerini kullandı.
"YATIRIM PAYI ARTIRILMALI"
Eskişehir’de deprem riskinin her zaman olduğunu belirten Yurtman, “Eskişehir'de bazı okullar yıkılarak yeniden yapıldı. Bazıları yapılmaya çalışılıyor ve güçlendirme yapılan okulları da biliyoruz. Ancak şunu da bilelim ki deprem riski taşıyan, güçlendirmeye ihtiyaç duyulan okullarımız da mevcut. Bir an önce bu çalışmalar yapılmalı ve tamamlanması gerek. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yatırımlara ayrılan para her geçen gün biraz daha azalmakta. Bu pay artırmalı, okullar güçlü binalar haline getirilmeli” dedi. Yurtman ayrıca deprem bölgesinde görev yapan eğitim emekçilerinin de mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, “Deprem bölgelerinde görev yapan, kayıplar yaşayan, okulları, evleri enkaz haline dönen eğitim emekçilerinin durumlarına bakılmaksızın istedikleri bölgeye tayin hakkı verilmeli. Özellikle bölgede çalışmak isteyen eğitim emekçilerine de kolaylıklar sağlanmalı” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : Anıl Aksoy
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi