Ahmet Ataç 15 02 2024

TCDD Güvenliği Sağlayamıyor MUŞ?

Bir kaç kez bu köşede, bir kaç kez de ES TV Ana Haber içinde Behiç Erkin ve Anıt kabri ile ilgili ziyaret sorununu dile getirmiştik

12 Nisan 2021 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir kaç kez bu köşede, bir kaç kez de ES TV Ana Haber içinde Behiç Erkin ve Anıt kabri ile ilgili ziyaret sorununu dile getirmiştik.
 
Daha sonra bu sorunu Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer gündemine aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.
 
Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan ve TCDD'nin kurucusu Behiç Erkin'in mezarı neden ziyarete kapalı? Anıt mezar neden kilit altında tutuluyor dedi.
 
Buraya kadar olan kısmı zaten birçoğunuz biliyor.
 
Nihayet bu soru önergesine ancak 1,5 ay sonra bir cevap geldi.
 
Gerçi cevap var olan sorununu çözmekten çok başka bir sorun ve basiretsizlik örneği olduğu için açıkçası sevinmek yerine daha da üzüldüm.
 
Cevapta özetle şu deniliyor.
Anıt mezar kapalı değil. Ancak mezarın olduğu alanda alkol ve madde bağımlısı şahıslar oluyor. Mezara zarar verilmesini engellemek için mezara giden yaya yoluna kilit konulmuş. Ziyaret etmek isteyen Enveriye İstasyon Müdürlüğü'ne başvurarak kilidi açtırabilir.
 
Cevabı okuyunca ne diyeceğimi bilemedim.
 
Koskaca bir kurumun resmi olarak verdiği cevaba bakar mısınız?
 
TCDD her gün onlarca yük treninin olduğu bu alanda güvenliği sağlayamıyorum diyor.
Binlerce çalışanı olan bir kurum alkol ve madde bağımlısı insanlar burada cirit atıyor ve ben bunu engelleyemiyorum diye ilan veriyor.
 
Ziyaret etmek için Enveriye İstasyon Müdürlüğüne başvuracak ve anahtar isteyecekmişiz.
 
Böyle bir şeyi ne gördüm, ne de duydum.
 
Buradan Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne çağrı yapıyorum. TCDD güvenliği sağlayamıyoruz diyor, kendilerine yardımcı olunmasını rica ediyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Levent 12 Nisan 2021 12:06

Soner bey, ben alanönü mahallesinde oturuyorum. Burada bile madde bağımlıları ve vukuatları çok. İnanır mısınız; Polislere madde bağımlıları ve alkol bağımlılarını her ihbar ettiğimizde gelmek istemiyorlar. Gelen polislerde hep bir niye çağırdınız beni tavrı var. Yani polisin kendisi bile uğraşmak istemiyorsa, TCDD nin madde ve alkol bağımlılarıyla uğraşmak istememesi normaldir herhalde. Tabi bu bir bahane olamaz. İstense güvenlik dört dörtlük sağlanır. Fakat diriye itibar, ölüye itibardan fazla olunca kimse ilgilenmek istemiyor galiba

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi