Çağlan Yılmaz ve Eski Kızılcıklı

Eskişehirspor’un yarım asrı geride bırakmış öyküsünde pek çok keder saklı. Camia sadece Sinan Alaağaç, Ediz Bahtiyaroğlu, Kaan Öztürk gibi genç futbolcularını değil, arkasında dağ gibi duran tribünlerinin de pek çok ismini de erken yaşta yitirmenin hüznünü her dem taze tutuyor

11 Mayıs 2021 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’un yarım asrı geride bırakmış öyküsünde pek çok keder saklı. Camia sadece Sinan Alaağaç, Ediz Bahtiyaroğlu, Kaan Öztürk gibi genç futbolcularını değil, arkasında dağ gibi duran tribünlerinin de pek çok ismini de erken yaşta yitirmenin hüznünü her dem taze tutuyor.
 Çağlan Yılmaz 11 05 2021
Çağlan Yılmaz da Eskişehirspor tribünlerinden cennete yolcu ettiğimiz genç kardeşlerimizden birisi. Çevresinde çok sevilen, toparlayıcı ve tribünlere çocuk yaştan itibaren emek vererek, arkasında yüzlerce dost ve hatıra biriktirmiş bir kardeşimiz. Ve kendisi aramızdan ayrılmış olsa da aslında isminin etrafında toparlayıcı, birleştirici olmaya devam ediyor.
 
Nasıl mı?
Tribün arkadaşları, dostları, Çağlan’ın adına bir şeyler yapmak isteyenler geçtiğimiz günlerde herkesi duygulandıran bir seferberlik ilan ettiler.
 
Eskişehispor’a can suyu vermesi amacıyla başlatılan Fidan Bağışı Kampanyasına katılalım ve Çağan Yılmaz adına fidan bağışı yaparak ismini yaşatalım istediler.
 
Önce küçük bir WhatSapp grubu kuruldu ve Çağlan ile aynı tribünü paylaşmış isimler gruba eklendi. Sonra herkes bir başkasını eklemeye başladı. Önce bağışlanacak fidan sayısı için küçük bir hedef konuldu. O hedefe ulaşılınca 1026 fidan hedefine koşalım dediler. Hedefe ulaşıldı. Bu kez rakamı artırarak 1965 fidan yapalım dediler. Herkes elinden geleni paylaşmaya ve destek olmaya başladı. 2. gün bu hedefe de yaklaşılınca Çağlan’ın arkadaşları kendine yeni bir hedef koydu. Çağlan Yılmaz adına Eski Kızılcıklı olarak yapılacak bağış için hedef 2626 fidan oldu.
 
Fidan 11 05 2021
Ne mutlu ki Pazar akşamı bu hedefe de ulaşıldı. Hatta hedefin üstüne çıkılarak bir parça daha fazla toplandı. O paralarla da Çağlan’ın adına ihtiyaç sahibi ailelere destek olma kararı alındı.
 
Ve dün o fidanlar yetişecek sayfasına bakınca en çok bağış yapanlar listesinin ilk sırasında, en üstte 2626 fidan ile Çağlan Yılmaz ismini gördük.  Eminim ailesi, arkadaşları, bu dayanışmaya gönül veren herkes duygulanmış, garip bir hüzün ve mutluluk duygusu birbirine karışmıştır.
 
Bir fidanla başlayan seferberlik adeta Çağlan Yılmaz korusuna dönüştü. Eskişehirspor taraftarı hem kulübü hem de çok sevdikleri bir kardeşleri için yeni bir Vefa öyküsüne imza attılar.
 
Ben gelişmeleri o grupta ilk günden beri sessizce izledim. Sohbetleri, dayanışmayı, normal mesaileri devam ederken oraya verdikleri mesaiye bizzat şahit oldum.
Birbirlerine güvenleri, şeffaflıkları ve ortak amaçları böylesi güzel olan tribünlerin bir parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissettim.
 
Bu çabada teşekkür edilecek çok isim var. Say say bitmez ama hepsini temsilen Süleyman Durmaz,Ali Özgen, Deniz Yılmaz, Daimi Özdemir, Bulaşık Samet, Öner Doğan, Furhan Taha Gürer ve aflarına sığınarak ismini yazamadığım kim var ise hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Böyle öykülere imza attıkça bu camia saha da kaybeder ama tribünde hep zirvede kalır.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
YaşıyorSavaşıyor 12 Mayıs 2021 16:36

LiseliKızılcıklının kurucularındandı çok emeği geçmiştir Kızılcıklıya..Vefat haberini öğrendim çok üzüldüm....

0 0 Cevap Yaz
Ömer 11 Mayıs 2021 14:58

Aydır gurubu birbaşkaydı 1 numara

0 1 Cevap Yaz
Tomsuk 11 Mayıs 2021 13:11

Eskiden Kızılcıklı vardı ne güzel günlerdi Nefer(fener)yoktu!

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi