Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir’deki o kaza için karar çıktı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’deki o kaza için karar çıktı!
A
a

Eskişehir'de 27 Eylül 2012 tarihinde polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü Burak Topçu hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayda suçlu bulunan polis memuru hakkında verilen para cezasına Topçu’nun ailesi tepki gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri

Eskişehir'de Şehit Yüzbaşı Tuncer Güngör Caddesi üzerindeki Halk caddesi kavşağı istikametinde seyretmekte olan sürücü Polis Memuru B.O. yönetimindeki 26 A 0236 plakalı polis aracının, Burak Topçu yönetimindeki 06 RFR 07 plakalı motosiklete çarpmasıyla ölümlü kaza meydana gelmiş, Topçu hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili süren davada suçlu bulunan polis memuruna 4 yıl hapis verildiğini, sonrasında da hapis cezasının para cezasına çevrilerek 24 bin lira olarak belirlendiğini öne süren Topçu’nun ailesi duruma tepki gösterdi. Daha önce de defalarca basın açıklaması yapan acılı aile bu kez Adliye önünde konuştu. Burak Topçu’nun babası Volkan Topçu, yürütülen davada bir çok usulsüzlüğün yapıldığını iddia ederek, “Kaza mahalli yol 3 şeritli olmasına rağmen iki şeritli olarak işlem görmüş, çarpışma noktası yolun orta noktası olduğu halde polis aracının seyir şeridinde olduğu belirtilmiştir. Oğlumuz Burak Topçu’nun kural ihlali yaparak polis aracına çarptığı, polis aracı sürücüsünün ise herhangi bir kural ihlali yapmadığı belirtilerek tutanak kasıtlı olarak yanıltıcı tutulmuştur” dedi.

VİCDANLARI YARALADI

Kazadan 30 saniye sonra olay yerine geldiğini söyleyen Karakol Amiri M.S.A’nın görgü tanıklarını olay yerinden uzaklaştırdığını, görgü tanıklarının da mahkemede bunu söylediklerini iddia eden Topçu, karakol muhakkikleri hakkında suç duyurusunda bulunarak kararın Yargıtay aşamasında olduğunu vurguladı. 3 şeritli yol için ‘2 şeritlidir’ belgesi veren UKOME Daire Başkanı hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını belirten Topçu, davanın AİHM’e intikal ettirildiğini söyledi. Topçu, “Verilen karar, ailenin hukuka güvenini vicdanları yaralar şekilde ortadan kaldırmaya dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mete 9 Ekim 2019 14:53

Adalete bak. Kabileler'de bile daha adildir. Yazık ki ne yazık.

1 3 Cevap Yaz
VOLKAN TOPÇU 9 Ekim 2019 12:11

MAHKEME 15 DAKİKA SÜRDÜ. 23 YAŞINDA HAYATINA SON VERİLEN BİR CANA 24.300.00 YTL BEDEL BİÇİLDİ... 1 GÜN DAHİ GÖZETİM ALTINA ALINMAYAN POLİS MEMURU 24.300.00 YTL ÖDEYEREK HAYATINA DEVAM EDECEK...

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi