Eskişehir'deki o iddialar yalanlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki o iddialar yalanlandı!
A
a

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde bazı tutuklu ve hükümlülerin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili sıkıntılar yaşadığına dair sosyal medyadaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Sütiş Eskişehir

 Eskişehir haberleri...

Sosyal medyada, Eskişehir L Tipi Cezaevi'nde "solunum sıkıntısı çeken, yüksek ateşi bulunanlar olduğu ancak tedavilerine izin verilmediği, maske ve dezenfektan dağıtılmadığı" gibi iddiaların yayılması üzerine Başsavcılık tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, yeni gelenlerin 14 gün ayrı birimlerde karantinada tutulduğu, doktorların tutuklu ve hükümlüleri sürekli takip ettiği, cezaevine giren herkesin ateşinin ölçüldüğü, tüm binalar ile ortak alanların dezenfeksiyon işlemlerinin düzenli aralıklarla yapıldığı belirtildi.

Sosyal medyadaki paylaşımların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte rahatsızlanan ve sağlık kurumuna sevk edilen iki hükümlü ile ilgili iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlık kurumundaki tedavileri devam eden ve sağlık durumları iyiye gittiği gözlemlenen hükümlüler, tedavileri tamamlandıktan sonra kuruma kabul edileceklerdir. Bu süreçte asılsız, toplumda endişe ve paniğe neden olabilecek paylaşımlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi