Eskişehir'deki o fotoğraflar provokasyon!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki o fotoğraflar provokasyon!
A
a

Eskişehir'de Odunpazarı  Belediyesine ait geçici hayvan bakımevindeki yasaklı ırk köpeklerin bazılarının öldüğü iddiası üzerine idari soruşturma başlatıldı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesine ait hayvan bakımevindeki 30 yasaklı ırk köpekten ölen birkaçının fotoğraflarının sosyal medyada ve internet portallarında yayınlanması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu alanda inceleme yaptı. Ekipler incelemenin ardından raporlarını tutarak barınaktan ayrıldı.
Belediye Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol, gazetecilere, iddialar üzerine bilgilendirme yapma gereği hissettiklerini söyledi.
Bakımevinde idari soruşturma başlattıklarını anlatan Erol, şöyle konuştu:
"Eskişehir'deki hayvanseverlerle her zaman ortaklaşa çalışmalar yürütmekteyiz. Barınağımız saat 13.00-17.00'de tüm hayvanseverlere açık. Haberde bir yıl önceki fotoğraf bir şekilde elde edilerek kullanılmıştır. Fotoğrafta görüntüsü verilen hayvanlar zaten barınağımıza, geçici bakımevimize çok zor durumda ve çok hasta halde gelmiştir ve yaşatılamamıştır. Odunpazarı Belediyemizin geçici bakımevi Eskişehir'deki tüm hayvanseverlerle ve gönüllü hayvanseverlerle, görevlileriyle ortaklaşa çalışmalar yürütmektedir. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğümüz her ay rutin olarak bakımevimizin kontrollerini yürütmektedir. Şu ana kadar bize intikal etmiş, ulaşmış herhangi bir menfi, olumsuz durum söz konusu değildir. Barınağımız 250 köpek, 140 kedi kapasiteli olup geçici bakımevi statüsündedir. Biz bu suçlamaları kabul etmiyoruz."
Bu arada bölgeye gelen hayvanseverler bakımevini gezdi. Hayvan koruma görevlileri konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu bir provokasyon"

Yasemin Tunalı (Yerel Hayvan Koruma Görevlisi): Anında sizleri buraya çağırıp, çok şeffaf bir şekilde hepimizin gezmesine, bütün kafeslerin gezilmesine izin verilmezdi. Konya’da yapıldığı gibi, birkaç gün sonra ortalık temizlenip, her şey örtbas edildikten sonra çağırılırdınız. Buradan da ne kadar şeffaf olunduğunu görüyorsunuz. Bu bir provokasyon.
 
Zerrin Tunalı (Yerel Hayvan Koruma Görevlisi): Ben yerel hayvan koruma görevlisiyim. Hiçbir derneğe bağlı değilim, ama desteklediğim Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği (Mancahane) diye çok güzel çalışan bir dernek var. Arkadaşlar gelemediği için onların da selamlarını iletiyorum. Geçtiğimiz hafta ben çat kapı buraya geldim. Aynen bu şekildeydi ve ben bir teşekkür yazısı yazmıştım. Geçtiğimiz senelerde Odunpazarı ve Tepebaşı Barınaklarını en ağır şekilde eleştirenlerden birisiyim. Değişen kadro ile beraber, Odunpazarı Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi kötünün iyisi bile demiyorum, en iyisi oldu. Bende haberi alır almaz geldim ve elimde telefonla içerigirdim. Acaba tuhaf bir şey görebilir miyim diye çekime başladım. Hiçbir şey yok. Şeffaf olduğu için ve kapılarınızı hemen bize açtığınız için teşekkür ediyorum. Yasak ırklar özellikle burada kulübelerde olması ve zincirlerinin uzun olması beni ayrıca sevindirdi. Türkiye’de başka bir örneğini de zor görürsünüz.
 
Semahat Gür (Yerel Hayvan Koruma Görevlisi): Ben 15 senedir Odunpazarı Belediyesi ile çalışıyorum. 75. Yıl Mahallesi Yerel Hayvan Koruma Görevlisiyim. Ben çalışmaya başladığımda Odunpazarı Belediyesi yoktu. Her yer yavru köpekti. Barınak açıldığından beri, birlikte çok güzel çalışıyoruz. Ben her gün buradayım, telefonlarıma sürekli cevap verilir. Sonra arar bilgilendirmemizi yaparlar, gelip takibini yaparız. Burada çalışanlar gayet güzel görevlerini yapıyorlar, bu bir karalama kampanyasıdır.
 
Barınakta köpekler öldü iddiası
İHA tarafından abonelerine servis edilen haberde Odunpazarı Belediyesi’nin Geçici Hayvan Barınağına 2022 yılında getirilen ve sayıları 100'ü aştığı belirtilen yasaklı ırk köpeklerin öldüğü iddia edilmişti. Haberde ölen köpeklerin fotoğraflarına da yer verildi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ukab UKABE 30 Kasım 2022 10:53

Fakat hayvancıklar ölmüş.Acaba hayvanlarda mı oyunun bir parçası....

2 0 Cevap Yaz
ahmet 30 Kasım 2022 08:33

yönetcilerin mazeretine kargalar gülüyor

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi