Eskişehir'deki o cadde tek yönlü trafiğe açılsın talebi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki o cadde tek yönlü trafiğe açılsın talebi
A
a

Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve bağlantılı sokakların Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliğiyle alınan karar sonrası 26 Eylül'de araç trafiğine kapatılması üzerine bölge esnafı ve vatandaşlar çözüm arıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve bağlantılı sokakların Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliğiyle alınan karar sonrası 26 Eylül'de araç trafiğine kapatılması üzerine bölge esnafı ve vatandaşlar çözüm arıyor.
Bölge esnafı, caddenin trafiğe kapatılması yerine tek yön düzenlemesine gidilmesini ve denetimlerin artırılarak ücretli park uygulaması yapılmasını talep ediyor.
Yunus Tutkun, yaptığı açıklamada, cadde ve bağlantılı sokakların trafiğe kapatılmasının vatandaş ve esnaf açısından iyi olmadığını söyledi.
KOAH rahatsızlığının bulunduğunu anlatan Tutkun, "Benim evim Bademlik tarafında kadar yukarıda kalıyor. Ben burayı nasıl çıkarım? Araç olmadan evime çıkmam imkansız. Daha benim gibi nice yaşlılar var, engelliler var. En azından tek yön olsaydı, daha iyi olur. Bu yol tek yön olabilir. Çözüm gerekli." dedi.

"Trafik işleyişinin tek yön yapılması lazım"
Bölgede fırın işleten Ziya Bulut ise caddenin trafiğe tamamen kapatılması nedeniyle işlerinin yaklaşık yüzde 50 düştüğünü bildirdi.
Caddenin trafiğe kapatılması yerine tek yön olmasını istediklerinin vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:
"Trafik işleyişinin tek yön yapılarak, ücretli yapılması lazım. Caddenin trafiğe kapatılması hazırlıklı bir altyapı olmadan yapıldı. Belki bir altyapı olsaydı aşağılarda bir otopark yapmış olsaydı daha güzel olurdu. 2-3 sene önceki kararı uygulamaya koyuyorlar ama bu 3 sene zarfında buna herhangi bir hazırlık yapılmadı. Yani en azından girişte bir otopark için bir yer ayarlanmış olsaydı bu şekilde olmazdı."
Bölgede çibörek satışı yapan Emine Kaplan, 26 Eylül'den bu yana siftah yapmadan işletmesini kapattığı zamanların olduğunu savundu.
Esnaf olarak çözüm istediklerini dile getiren Kaplan, "Sadece biz değiliz bütün esnaf kötü durumda. İşletmemiz yukarıda olduğu için insanlar gelmiyor, gelen aşağıda kalıyor. Yokuş olduğu için insanlar yukarı çıkamıyorlar. Buna bir çözüm istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde lokantası olan Mustafa Gök, bölge esnafı olarak Kemal Zeytinoğlu Caddesi'nin trafiğe açılmasını istediklerine değinerek, "En azından tek yön olmasını istiyoruz. Burada vatandaş gezmeyince esnaf iş yapamaz. Vatandaş, Odunpazarı'na geleceği yolu bilmiyor. Nereden gireceğini bilmiyor. Yasak işlerimizi yüzde 80 oranında olumsuz etkiledi. Gördüğünüz gibi kimse yok." değerlendirmesinde bulundu.
Kafe işleten Ahmet Sertaç da bölgedeki çözümün park yasağı ve denetimleri sıklaştırmakla daha kolay çözülebileceği önerisini yaptı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yavuz Demirhan 2 Ekim 2022 12:41

Yılmaz Hocam; yine bir devrim yapın ve Eskişehir şehir merkezine araç girişini yasaklayın! Dünyada böyle

1 2 Cevap Yaz
Es es 1 Ekim 2022 22:09

Belediye çok doğru yaptı. Tarihi bölgede aracın ne işi var. Trafiğe asla açılmaması elzemdir. Vatandaş olarak destekliyoruz. Sayın belediyeyi tebrik ediyoruz. Kararının arkasında durmasını bekliyoruz. Saygılar sevgiler.

1 1 Cevap Yaz
Tüketici 1 Ekim 2022 22:07

Esnafında ağlamalarından bıktık yani. Kazanamıyor san kapat arkadaş bırak güçlü olan sermayesi olan yapsın işi. Oldu siz patronluk yapacak sınız diye millet size çalışsın. Acaba vergiler ne durumda herkes vergisini de hakkıyla ödüyor mu.

2 1 Cevap Yaz
Ferhat 26 1 Ekim 2022 15:37

Yav bıraksınlar ağlamayı.. Fırıncının, üstelik ekmek satan ün yapmış bir fırıncının nasıl oluyorda işleri düşüyor? Yada turistik bölgede yöresel yemek satan bir işletme, nasıl oluyorda birden işleri azalıveriyor. Balın iyiyse sinek bağdattan gelir, derler eskiler. Bunları duyanda, Odunpazarına giriş çıkış vizeyle yapılıyor zanneder. Daha bugün odunpazarındaydım, her yer tıklım tıklım doluydu. İnsanlar trafik olmayınca daha rahat gezebiliyor, hatta fotoğraf çekmek için caddenin ortasında daha rahat dikilip istediği pozda fotoğraflar çekiyordu. Kimse sağdan soldan araba çıkacak diye tedirgin olmadan aģır ağır gezi yapıyordu. Bunun nesi kötü ?

5 12 Cevap Yaz
Barış Demir 1 Ekim 2022 15:20

Esnaf kendini düşünüyor, daracık yollarda her yer araba dolu olunca biz yayalar olarak adım atacak yer bulamıyoruz. Bazen o daracık yoldan karşıdan karşıya geçmek bile zulüm oluyordu. Bence buranın araç trafiğine kapatılması, çok iyi oldu çokta güzel oldu. Beleş park yeride çoğunun işine geliyordu. Refüjün kenarı ve üst bölgesi, yazın muhtarlığın oraya kadar otoparka dönüşüyordu. Böyle yerleri yayalaştırmak en mantıklı bir çözüm.

3 12 Cevap Yaz
Sedat 1 Ekim 2022 12:52

Dünyanın hiçbir yerinde tarihi bölgelerde araç girişi yoktur.Odunpazar trafiği kaldıramıyor.Kararlar birkaç esnafın menfaatine göremi verilecek?

4 14 Cevap Yaz
Ahmet

Esnafı düşünmek zorundasınız onlar başka ülkenin vatandaşımı

1 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi