Eskişehir'deki korkunç koronavirüs iddiasına yanıt!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki korkunç koronavirüs iddiasına yanıt!
A
a

Derdim Var köşemizde Hastanelerde yapılan koronavirüs testinin ardından hastalara verilen ilaçlarla ilgili olarak ortaya atılan iddiaları gündeme getirmiştik. “Çöpe giden ilaçların sorumlusu kim?” başlık yazıda İddia şuydu: “Muayene sırasında, henüz test sonuçları çıkmadan korona ilacı reçete ile hastalara veriliyor, hastane içindeki eczanelerden de hemen hastalara teslim ediliyor. Ve hastalara “Testiniz negatif çıkarsa bu ilacı kullanmayın” denildiği öne sürülüyordu.

Sütiş Eskişehir
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, iddialarla ilgili olarak gazetemize yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Temaslı kişiler olası pozitif vaka olarak değerlendirildiğinden ilacın kullanılmasında sakınca yoktur” sözleri dikkat çekti.
Bilge şunları söyledi: “ Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan COVİD-19 bilgilendirme rehberlerine göre olası vaka tanımına uyan kişilerden numune alınmaktadır. Numune alınan kişiler olası vaka olarak değerlendirildiğinden hekimin değerlendirmesine göre COVİD-19 tedavisinde kullanılan antiviral ajanlar arasında olan favipiravir veya başka ilaçlar verilebilmektedir. Favipravir, influeza virüsü, rinovirüs ve solunum sinsityal virüsü dahil olmak üzere RNA virüslerine karşı geniş etki yelpazesi olan bir ilaçtır. COVİD-19 PCR testi pozitif olan kişiler vaka olarak kabul edilmekte olup, olası vaka ise ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirti ve bulgularından en az ikisinin bir arada olması ve bu durumun başka bir neden/hastalık ile açıklanamaması durumudur. Pozitif vaka ile teması olan olası vakalara da favipiravir veya hekimin değerlendirmesine göre başka ilaçlar da başlanabilmektedir. Temaslı kişiler olası pozitif vaka olarak değerlendirildiğinden ilacın kullanılmasında sakınca yoktur. İlaç reçete edilmesi hekimin ve filyasyon ekiplerinin değerlendirmesine göre yapılmaktadır. Viral enfeksiyonların genelinde olduğu gibi, SARS’tan ve influenzadan elde edilen veriler, antiviral tedavinin erken başlanmasının daha yararlı olduğunu düşündürdüğü için antiviral ilaçların mümkün olduğunca erken başlanması önerilmektedir “
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
MDem 4 Mayıs 2021 12:42

Cevap şurada https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=434229747962246&id=100041256735740

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi