Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'deki katliamın yıktığı ailelerden açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki katliamın yıktığı ailelerden açıklama
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan ve 4 akademisyenini öldürüldüğü saldırı ile ilgili akademisyenlerin aileleri açıklama yaptı. Acılı aileler açıklamada "iddianame henüz hazırlanmamış, ceza davası halen açılamamıştır" dedi.

Sütiş Eskişehir

İşte ailelerin açıklaması;

Değerli basın mensupları,

Bundan tam bir yıl önce 5 Nisan 2018 günü tüm Türkiye’yi ve Eskişehir’i dehşete düşüren Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan ve 4 kıymetli akademisyenin canice öldürülmesiyle sonuçlanan katliamla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Yaşan vahim olay sonrası katil Volkan Bayar ve eşi Aylin Saadet Bayar hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmış, emniyet sorgusunun ardından katil Volkan tutuklanarak Eskişehir Cezaevine gönderilmiştir. Aylin Bayar hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Olaya ilişkin bugüne kadar iddianame henüz hazırlanmamış, ceza davası halen açılamamıştır. Sayın savcılığın ve ilgili makamların konuyu hassasiyetle değerlendirdikleri hususunda kuşkumuz olmamakla birlikte, soruşturmanın gizliliği nedeniyle dosyanın ne aşamada olduğuyla ilgili yeterli bilgiye sahip değiliz. Ancak bilinmesini isteriz ki; göz göre göre gelen bu cinayetin tüm sorumluları hakkında Yüce Türk Yargısı nezdinde her türlü yasal yola başvuracak ve cinayette ihmali, desteği ve yardımı olan herkesin hukuk karşısında gereken cezayı alması için tüm gücümüzle çalışacağız.

Savcılık soruşturmasının yanında ayrıca YÖK tarafından da inceleme yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ancak bu inceleme de bildiğimiz kadarıyla halen sonuçlanmamıştır. YÖK soruşturmasıyla ilgili, dosyaya dilekçe sunmamıza rağmen bu konuda tarafımıza bir bilgi de verilmemiştir.

Yaşanan olayın basit bir cinayet olmadığı başından beri ifade edilmesine rağmen henüz aileleri ve kamuoyunu tatmin eden bir adım atılmamıştır. Olayda kastı ve ihmali bulunanların bir an önce cezalandırılması ve ailelerin üzüntülerinin bir nebze azalması için savcılık ve YÖK soruşturmalarının neticelendirilmesi öncelikli talebimizdir.

Bildiğiniz üzere bugün üniversitede de anma töreni düzenlenmektedir. Ne yazık ki, dekanlıkça düzenlenen programda gözü yaşlı ailelere talep etmelerine rağmen konuşma hakkı verilmemiş; katılım çok sınırlı tutulmuş; eğitim şehitlerimizin diğer fakültelerdeki arkadaşlarının dahi güvenlik sebebiyle programa katılamayacağı müvekkillere bildirilmiştir. Göz göre göre gelen cinayet sonucu akademisyenlerini koruma konusunda hiçbir güvenlik tedbiri alamayan fakülte; bugünkü tavrıyla ailelere adeta bir mermi daha sıkmış; acılarının katmerlenmesine neden olmuştur. Bu nedenle; anma törenine üzülerek katılmamış bulunmaktayız.

Bugün, burada, tam bir yıl önce aramızdan ayrılan Fatih ÖZMUTLU’yu, Mikail YALÇIN’ı, Serdar ÇAĞLAK’ı ve Yasir ARMAĞAN’ı saygıyla anıyor, mekanlarının cennet olmasını diliyoruz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi