Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'deki karanlık çile bitiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki karanlık çile bitiyor!
A
a

Alpu’nun Başören Mahallesi’ne bağlı Sarıçiçek bölgesinde vatandaşların yaşadığı elektrik sorunu çözülüyor. Vali Özdemir Çakacak elektrik mağduriyetinin giderilmesi için gerekli talimatları ilgili kurumlara verdi. Yapılacak çalışmalar sonrası vatandaşlar elektriğe kavuşacak.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'deki o bölgeye güzel haber. 1 Mart 2019 Cuma tarihinde gazetemizin manşetinde yer alan “Karanlıkta geçen 50 yıl” başlıklı haber büyük yankı uyandırdı. Sarıçiçek bölgesinde yaşayan vatandaşlar 50 yıldır elektriksiz yaşadıklarını belirterek, sorunun çözümü için yetkililere çağrı yapmıştı. Vatandaşın elektrik olmadan bir ömür geçirdiği bölgeyle ilgili yaşanan mağduriyet sonrası CHP Milletvekili Çakırözer harekete geçmiş, konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Çakırözer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermişti. Alpu İlçe Kaymakamı Ömer Özbay yaşanan mağduriyeti yerinde görmek için Sarıçiçek bölgesine giderek vatandaşların sorunlarını dinledi.

YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK

Kaymakam Özbay yaptığı açıklamada, “Sarıçiçek Yaylasında yaşayan vatandaşlarımızın elektrik mağduriyetinin giderilebilmesi için yapılması gerekenleri evlerinde anlattım. Başören Mahallemize 3 kilometre mesafede tarla vasıflı arazide kurulu hane sakinlerimiz Yapı Kayıt Belgesi alıp OEDAŞ'a başvurularını yapacaklar. OEDAŞ ile yaptığımız görüşmelerde Yapı Kayıt Belgesi ile başvurulması halinde elektrik hattı yatırımının 2019 yatırım programına alınacağı belirtildi. Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilinceye kadar bu işin takipçisi olacağım” ifadelerine yer verdi.

İMAR BARIŞINA MÜRAACAT EDİLECEK

Yazarımız Arif Anbar da köşesinde halkın yaşadığı elektrik sıkıntısını gündeme getirmiş, yetkilileri göreve davet etmişti. Vali Özdemir Çakacak yazarımız Anbar’a açıklamalarda bulundu. Vali Çakacak haberin ardından Alpu Kaymakamına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürüne ve Milli Emlak’a talimat verdiğini Anbar’a anlattı. Çakacak açıklamasında, “Biz, vatandaşlarımızın elektriğe kavuşması için yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımıza, İmar Barışına başvurmaları gerektiğini söyledik. Ekiplerimiz, nasıl başvuru yapılabileceği noktasında vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Bu arada İmar Barışı çıktıktan sonra, sadece bir kişi başvurusunu yapmış. Diğerleri de başvurularını yapacak. Vatandaşlarımız başvurusunu yaptıktan sonra ‘İmar Barışına Başvuru Belgelerini’ alarak OEDAŞ’a gidecek ve abonelik için müracaatlarını yapacak. Bununla beraber OEDAŞ, o bölgeyi yatırım programına alarak hat çekecek” ifadelerine yer verdi. Kendilerini ziyaret eden yetkililerden bilgi alan mağdur vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Karanlıkta geçen 50 yıl!

"Karanlıkta geçen 50 yıl" haberimiz TBMM gündeminde!

Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi