Ölçü

Ak Parti İl Yönetiminin uzun zamandır tek hedefinin Büyükşehir Belediyesi olduğunu artık sağır sultan bile biliyor. Zaten İl Başkanı Zihni Çalışkan da kongreden sonra yaptığı açıklamalar da bu hedefi doğrulamıştı.

18 Mayıs 2021 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ak Parti İl Yönetiminin uzun zamandır tek hedefinin Büyükşehir Belediyesi olduğunu artık sağır sultan bile biliyor. Zaten İl Başkanı Zihni Çalışkan da kongreden sonra yaptığı açıklamalar da bu hedefi doğrulamıştı.
 
Ancak Ak Parti’nin Büyükşehir’e yaptığı eleştirilerin en yoğunlaştığı adres olarak karşımıza sık sık ESKİ çıkıyor.
 
ESKİ’nin bütçesi, ESKİ’nin yatırımları, Damacana krizi derken son olarak Alpu’da bir vatandaşın şebeke suyuna tarım ilacı karıştırması sonrasında da Ak Parti yönetiminin eleştiri okları ESKİ’ye çevrildi.
 
Aslında bu eleştirilerin yaşanan süreçler ve krizlerden bağımsız yani doğaçlama eleştiriler olduğunu düşünmüyorum. ESKİ’nin önceden düşünülmüş ve her fırsatta eleştirilmesi gerektiğine dair bir karar alınmış gibi sistematik bir şekilde eleştirildiği kanaatindeyim.
 
Çünkü ESKİ yapısı ve bütçesi ile şehirde 4. bir merkez ilçe belediyesi kadar kuvvetli bir konumda. ESKİ’nin başında Oğuzhan Özen gibi Büyükerşen’in başarılı ve zaman zaman yerel yönetim seçimlerde aday olma ihtimali bulunan yani Ak Parti’nin karşısına çıkması muhtemel bir isim var.
 
Yani haklı ya da haksız fark etmeksizin ESKİ gibi halk sağlığı ile çok yakından alakalı bir kurumu eleştirmek hem Büyükşehir Belediyesi hem de muhtemel bir rakibi yıpratmak adına teorik olarak başarılı bir siyasi çalışma olabilir. Buna itirazım yok.
 
Ancak bu hedefi yıpratayım derken Ak Parti’nin yaptığı eleştiri ve söylemlerde birkaç kere düşünerek hareket etmesi lazım. Çünkü yapılan eleştirilerin altı doldurulamıyor ve sadece söz ile sınırlı kalıyorsa, bir süre sonra altı dolu eleştiriler bile dikkate alınmaz olur. Yani Ak Parti kaş yapayım derken göz çıkarır.
 
Bunun bir örneği geçtiğimiz gün yaşandı.
 
Yaklaşık 10 gün önce Alpu’da bir vatandaş kaçak olarak sulama yaparken tarım ilacını şebeke suyuna karıştırdı. Haliyle 2 mahallede şebekeden farklı ve tehlikeli su akmaya başlayınca şebeke akışı kesilmek zorunda kaldı.
 
ESKİ ekipleri olayın yaşandığı gün çalışmalara başladı ve kısa sürede 2 mahallenin km’lerce uzunluğundaki şebekesi değiştirildi. Ardından hem kurum hem de Halk Sağlığı laboratuarından alınan numelerin temiz çıkmasıyla birlikte mahalle sakinlerine şebeke üzerinden içme ve kullanma suyu yeniden verilmeye başlandı.
                                                                                                                 
Siz bu olayda ESKİ’ye bir eleştiri sebebi görüyor musunuz?  Ben defalarca baktım ve eleştiri bir yana ESKİ’yi hızlıca gerçekleştirdiği çalışmalar adına tebrik etmek gerek diye düşündüm.
 
Ancak Ak Parti yönetimi bu noktada birkaç eleştiri dile getirmiş. Şebeke suyuna tarım ilacı karıştırmak bu kolay mı diyorlar?
NATO boru hattından tanker yanaştırıp petrol alan insanlar, şebeke bağlantısına mı erişemeyecek? Zaten bunu yapan şahsın kaçak kullanım yaptığı da belirtilmiş.
 
Çeşmelerden akan su sarı renkte diyorlar. E ilaç şebekeye karışınca çeşmeden renkli su akması ve bu yüzden şebeke bağlantısının kesilmesi normal değil mi?
 
Tarım ilacı kalıntı bırakır, şebekede kalıntı kalmadığını nereden biliyorsunuz diye soruyorlar. Oysa ilk gün şebekenin tamamen yenileneceği açıklanmıştı. Kaldı ki çalışmalardan sonra şebekeden alınan numuneler Halk Sağlığı laboratuarından temiz onayı almadan şebeke faaliyete geçilmiyor. Yıllardır yerel siyaset yapanlar acaba bunu bilmiyor mu?
 
Yağmur yağmadı, su azaldı diye D.S.İ.’ye eleştiri getirmekle bu konuda ESKİ’yi eleştirmek arasında pek fark göremiyorum.
 
Sizin anlayacağınız ESKİ’yi herhangi bir hatasının olmadığı ve görevini kısa sürede yerine getirdiği bir konuda eleştirmeye çalışmak, ESKİ’ye ileride yapılması muhtemel haklı eleştirileri de baltalar.
 
Bu yüzden Ak Parti hedefi doğru olsa da taktiklerini yeniden gözden geçirmeli diye düşünüyorum. Sırf eleştirmek için her gün konuşmak yerine dolu dolu arada bir konuşmak sanırım daha faydalı olacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erhan 18 Mayıs 2021 11:52

Yok aga yanlış yapmışlar, aynı kalabak suyunda yaptıkları gibi siyah bir araba giydirip üzerinede, eeeeeyyyyy eski, sen kimsin yahu ? Diye yazdırmalı, sarı renkte akan ilaçlı suyun resimlerini bastırıp işte Eskişehire bu suyu içiriyorlar diye, kendi bildikleri gibi bir muhalefet yapmalılardı. Yine çuvalladılar, yine çuvalladılar. Birisi bunlara muhalefet nasıl yapılır öğretmeli

0 1 Cevap Yaz
Arif 18 Mayıs 2021 09:20

Laf olsun torba dolsun.

0 2 Cevap Yaz
Belediye Almak Mı? 18 Mayıs 2021 08:41

Soner Bey, AKP öncelikle ülke genelinde iktidarda kalabilmeli ki Eskişehir BB için hedef koysun. Trenin ön tarafı devriliyor daha arka vagonlardan hissedilmiyor sanırım bugünlerde yaşananlar.

2 6 Cevap Yaz
Vatandaş

Umut fakirin ekmeği imiş

2 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi