Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'deki cinayetin zanlısı kendini böyle savundu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki cinayetin zanlısı kendini böyle savundu
A
a

Eskişehir’de trafik kazasının ardından çıkan kavga sonucu bir kişiyi ruhsatlı silahı ile öldüren ve sağlık kontrolüne geldiğinde polis aracından gülerek inen katil zanlısı Halit K., ilk duruşmasında pişman olduğunu söyledi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Halit K,, maktül Mehmet Yılmaz’ın eşi ve çocukları ile avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık Halit K. yaptığı savunmasında, “Kaza sonrasında 3 kişi araçtan indi. Bana vurdular. Ben de geri çekilip korktum, silahımı çektim ve korkutmak amacıyla havaya ateş ederken ne olduğunu bilemedim. Evime uğradım. Oradan da jandarma karakoluna teslim oldum. Silahım ruhsatlıdır. Şahsın öldüğünü orada öğrendim. Çok pişmanım” dedi.

Mahkemeye katılan maktülün karısı Aynur Yılmaz, “Ben 4 çocuğum ile ortada kaldım. Şimdi ben ne yapacağım? Lütfen bana bunun cevabını versin” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti sanığın mevcut haline devam kararı verirken, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 27 Mart tarihine erteledi.

Eskişehir'deki olayın geçmişi

Olay, 24 Aralık 2017 tarihinde Orta Mahalle’de gerçekleşti. Eski Emirler Mahalle Muhtarı Halit K’nin kullandığı otomobil ile Mehmet Yılmaz’ın (42) kullandığı kamyonet çarpıştı. Çarpışma sonrasında araçtan inen Mehmet Yılmaz ve çocukları ile Halit K. arasında tartışma başladı. Arada çıkan arbedenin ardından Halit K. yanında bulunan ruhsatlı tabancası ile ateş açtı. Açılan ateşte kafasına kurşun isabet eden Mehmet Yılmaz olay yerinde hayatını kaybederken şüpheli Halit K. yakında bulunan Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim oldu. Diğer yandan cinayet zanlısı Halit K.’nın sağlık kontrolü için hastaneye geldiği esnada gülerek araçtan çıkması dikkatlerden kaçmadı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
sebahattin 2 Mart 2018 08:44

pala dayı gereğini yapmış. bana da 71 evler kavşağında sakarya mağzalarının bir şöförü adı osmanmış kırmızı ışıkta dururken arkadan çarptı, arabadan indiğimizde ben sesimi çıkartırsam asvalta gömeceğinden filan bahsetti.ben kırmızı ışıkta hareketsiz lamba yeşile dönmesini beklerken oluyor bu olay.yanımda değil tabanca uçaksavar olsa bütün mermiyi üzerine boşaltmak allahın emriydi. demem o ki pala dayı az bile yapmış.beni asvalta gömecek şöförü mağzada kıstırdım maza sahipleri hasarımı ödedi bu yavşakta benden özür diledi.meğer kavşakta U dönüşü yasak olduğu halde araçlar hareket etmeden U dönüşü yapıp yolu kısaltacakmış .

1 1 Cevap Yaz
lütfü anıl 2 Mart 2018 00:44

muhtarların sırtı bu kadar sıvazlanırsa böyle olaylar devamlı yaşanır

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi