Eskişehir'deki cinayete müebbet istemi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki cinayete müebbet istemi
A
a

Eskişehir’de Doğukan Yener’in, gittiği eğlence mekanında çıkan kavgada darp edilerek öldürülmesiyle ilgili 1’i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde tutuklu sanık Mertcan A. huzura alındı. Tutuksuz yargılanan 12 sanık duruşma salonunda hazır bulundu. Şehir dışındaki 1 sanık ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı. İddianamenin okunmasının ardından sanıklara savunmaları için söz verildi.

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

İddianamenin okunmasının ardından sanıklara savunmaları için söz verildi. İddianamede yer alan adli tıp rapo runa göre, maktul Doğukan Yener’in künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

14 SANIĞA HAPİS İSTEMİ

 İddianamede, tutuklu sanık Mertcan A. ile 9 sanığın kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. 4 sanık hakkında ise suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Savunmasında suçlamayı reddeden sanık Mertcan A, Ben kavgayı gördüğümde mekanın dışındaydım. Batuhandiye bağırma sesi duyunca dövülen kişiyi arkadaşım olan Batuhan sandım ve müdahale etmek istedim. Dövülen kişi arkadan arkadaşıma benziyordu. Kavgadaki diğer kişilerle ben de siyah giyimli olduğum için güvenliklere benzetildim. Kavgada kimseye vurmadım, sadece araya girdim. Yerde yatan kişi arkadaşım olan Batuhan mı diye bakmaya gittim. Sonrasında arkadaşımın içeride olduğunu öğrendim. Olaydaki kimseyi tanımam, o mekanda da çalışmıyorum” dedi.

ESKİŞEHİR'DE 10 SAATLİK DURUŞMA

Savunma yapan diğer sanıklar ise isnat edilen suçlamaları reddetti. Mahkemede 9 tanığın ifadesine başvuruldu. İfadelerin ardından tanıklara kavgaya dahil olan kişilerin teşhisleri yaptırıldı. Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Duruşma saat 10.00’da başlayıp, 20.00’de sona erdi. Sanık Mertcan Anın tutukluluk halinin devamına ve diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Hazirana erteledi. 
 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yenibağlar Mahallesinde kardeşi ve arkadaşlarıyla gittiği eğlence mekanında 4 Haziran saat 05.30 sıralarında çıkan ve dışarı taşan kavgada Doğukan Yener darp edilerek ağır yaralandı. Yener, tedavi gördüğü Yunus Emre Devlet Hastanesinde 7 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden Mertcan A. sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, olayla ilgili 29 kişinin ifadesine başvuruldu.   
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi