Eskişehir'deki cinayet Türkiye'yi sarsmıştı... "Kadın olduğu için öldürüldü!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki cinayet Türkiye'yi sarsmıştı... "Kadın olduğu için öldürüldü!"
A
a

Eskişehir’de 25 yaşındaki Tuğçe Can’ı bıçaklayarak ve başına taşla vurarak öldüren zanlının yargılandığı davada ikinci celse görüldü. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Temel mütalaasında, “Sanık Onur Kaya, Tuğçe Can’ı kadın olduğu için öldürmüştür” ifadelerine yer verdi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir’de 25 yaşındaki Tuğçe Can’ı bıçaklayarak ve başına taşla vurarak öldüren zanlının yargılandığı davada ikinci celse görüldü. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Onur Kaya Ankara Sincan Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlandı. Duruşmaya maktul Tuğçe Can'ın annesi, babası ve kardeşi katıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını hazırlayan iddia makamı, sanık Onur Kaya'nın “şantaj” suçundan 3 yıla kadar, “kadına karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

“SANIK, TUĞÇE CAN’I KADIN OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞTÜR”

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Temel mütalaasında, “Sanık, olayın sıradan bir cinayet olayı gibi görünmemesi için elinden gelen gayreti göstermiştir. Maktule vurduğu 13 bıçak darbesinden 3'ünün ölümcül olduğu, bu çerçevede sanığın maktulün boğazını kestiği ve yine ölümcül şekilde başını taşla ezdiği göz önüne alındığında sanığın tek maksadının maktulü öldürmek olmadığı, maktulü eziyet çektirerek öldürmek istediği ve bunu ‘başardığı’ görülmektedir. Sanık, eylemini icra etme biçimiyle bir kadının, kendisinin istek ve arzusu hilafına düşünce sahibi olup bu düşüncesini hayata geçirme cesaretini göstermiş olmasının kabul edilemez olduğunu ispat etmek istercesine, bedeni ve zihninin bir bütün olarak kadına ait olamayacağını göstermek için manidar biçimde, maktulün bedeninde yaralar açmakla yetinmeyip kafasını ezmiş ve boğazını kesmiştir. Hülasa, sanığın eylemi sıradan bir sevgili cinneti değildir. Sanık Onur Kaya, Tuğçe Can’ı kadın olduğu için öldürmüştür” ifadelerine yer verdi.

Sanık Onur Kaya mütalaaya karşı, “Bir diyeceğim yoktur” dedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatına mütalaaya karşı savunma yapması için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Temmuz’a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yenibağlar Mahallesi Hacı Hüsnü Sokak’taki bir apartmanın girişinde 12 Ocak günü 25 yaşındaki Tuğçe Can, bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüştü. Olay yerinden kaçtığı anlaşılan maktulün 2 aylık sevgilisi Onur Kaya (22), cinayet şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Yakalanmadan önce fare zehri içerek intihara teşebbüs ettiği belirlenen zanlı, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edilmişti. Hayati tehlikeyi atlatan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.


“SAVCI MÜTALAAYI İLMEK İLMEK İŞLEMİŞ”

Duruşmanın ardından açıklamada bulunan Can ailesinin avukatı Çelik Erimez, “Bu sadece bizim savaşımız değil. Adaletin ve gerçeğin tecelli etmesinin son savaşı diye düşünüyorum. Son duruşmaya yaklaştık. Artık 6 Temmuz gününde Tuğçe Can'ı canavarca katleden sanık cezasını alacaktır. Gelen dijital materyaller ve eksik deliller gitgide toplanmaya başladı ve son aşamaya geldik. Esasla ilgili mütalaayı verdi. 6 Temmuz günü gerçeklere kavuşmanın son aşamasında olduğunu söylüyorum. Savcımız, ilmek ilmek işlediği mütalaada bizi haklı gördü. Suçlamaları da devam ediyor. Bunun bir kadın cinayeti olduğunu özellikle vurgulayarak işlenmiş bir cinayet olduğunu beyan etti. İlave bir şantaj suçu da var işin içinde. Bunu da açıkça beyan etti. Bu suçlardan cezalandırılmasını mahkemeden talep etti. Bizler de aynı görüşteyiz” dedi.

“ADALET TECELLİ EDECEKTİR”

“Gelinen aşamada gördük ki bu iş karşı tarafın iddia ettiği gibi değil. Hatta tam aksiymiş. Gelen mesaj kayıtlarından da bugün bunu gördük. Ondan sonra gerçekten dediğimiz gibi savcımızın verdiği mütalaaya tamamen katılıyoruz. Savcı bizi haklı gördü. Biz de aynen oradan devam ediyoruz. İnanıyoruz ki 6 Temmuz’da adaler tecelli edecektir”
Kaynak : Abdullah Güçlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi