Atatürk heykelinin parası olur mu?

Bir haber başlığı: Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin israfı tepki çekti: Ayranı yok içmeye, heykel diker bahçeye!

25 Eylül 2020 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir haber başlığı:
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin israfı tepki çekti: Ayranı yok içmeye, heykel diker bahçeye!
Haber Yeniakit’e ait olunca acaba ne heykeli diye düşünüyor insan!
Tahmin ettiğiniz gibi Atatürk heykeli!
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk heykeli 25 09 2020

Haberin giriş kısmında şu cümleler kuruluyor:
-2018 yılında Anadolu Üniversitesi’den ayrılan bazı eğitim birimlerinden biri olarak kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin kampüsüne dikilen ‘Mustafa Kemal’ heykeli tepki çekti.
Vay arkadaş öğrencinin paraları nerelere harcanıyor?
Okumaya devam ediyorum…
-Vesayet döneminin heykelci anlayışını devam ettiren eğitim kurumunun öğrencilerin eğitimleri ve üniversite imkanlarının geliştirilmesi için kullanması gereken bütçeyi füzuli yere harcaması şaşkına çevirdi.
Bir de öğrenciler konuşturulmuş kendi hakları olan paraların har vurup harman savrulduğunu anlatmışlar!
O haber 25 09 2020
Haberi iki üç kez okumamın nedeni, heykelin kaç liraya mal olduğunu öğrenmekti! Ama haberde bir rakam yok!
Ben araştırdım acaba Atatürk heykeli için üniversitenin kasasından kaç lira çıkmış!
Üniversite bu heykel için hiç para harcamamış!
Üniversiteye bağışlanmış!
Ama zaten asıl dert, Atatürk heykeline harcanan para değil! Atatürk heykelini yıkmak isteyenler bakıyor ki, memleketin dört bir yanında Atatürk heykeli dikiliyor!
Şimdilik, “neden dikiyorsunuz kardeşim” diye soramadıkları için biraz dolandırıp “kaç para falan diyorlar”
Atatürk heykeli kampüse çok yakışmış. Emeği geçenleri, bağışlayanları Eskişehirli sade bir vatandaş olarak kutluyorum!
 

ATAMALAR KONUŞULUYOR!

 
Muhalifler diyor ki, “Memlekette hak hukuk kalmadı?”
Memleketi bilmem ama okullarda hukuku anlatacak kimse kalmadı?
Bir zamanlar Türkiye’nin en gözde en önemli fakültelerinden birisi olan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, adeta ortadan kaldırıldı!
Önce çok önemli akademisyenler “imza attıkları” gerekçesiyle okuldan uzaklaştırıldı. Baktılar ki, kafalarındaki şablona uymayan hocalar var! Onları da düzmece bahaneler ve suçlamalarla okuldan uzaklaştırdılar.
Sonuçta neredeyse Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi kalmadı! Eski rektörün getirdiği dekan ve dekan yardımcısı, görevlerini yaptı ve gitti!
Şimdi Hukuk Fakültesi’ne dekan olarak İİBF Maliye bölümünden Prof. Dr. Recai Dönmez’i atamak zorunda kaldılar!
Dönmez hocamızın atanmasına elbette diyecek sözümüz yok! Fakültede hoca kalmadıysa, rektör ne yapsın!
Ancak, Rektör Fuat Erdal’ın yaptığı bazı atamalar dikkat çekiyor! Kulislerde konuşuluyor, geçmişin izleri ortaya konuluyor!
 
 

HESAP SORULSUN AMA!

 
Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer, şöyle diyor:
-Eskişehirspor’un içinde bulunduğu ekonomik şartlara aldırış etmeden görevi üstlendim. Bugünleri ve geleceği kurtarmak için fedakârca çalışanlardan hesap soruluyor. Sosyal medyada bizleri eleştirenler, elbette ki gerçekleri biliyor. Fakat bizleri eleştirmek kolay, kulübü 300 milyon TL borca sokanlar, bugün ki enkazı hazırlayanlar eleştirilmiyor. Bugünleri ve geleceği kurtarmak için fedakârca çalışanlardan hesap soruluyor. Bizden değil, kulübü bu duruma getirip 300 milyon borç bırakanlardan hesap sorulsun!
…/…
Uzun bir yazı yazılabilir!
Ama geçmişte bu hale getirenler arasında Mustafa Özer’in yöneticileri de bulunmakta! En azından onların da payı ve sorumluluğu var! Bence Mustafa hocamız bu eleştiri işine kendi yöneticilerinden başlasa iyi olur!
 

HAYAT ÖĞÜTLERİ!

 
-6-8 ay içinde beynimiz, canımızı acıtmış birini tamamen affetmiş olur. Zaman en iyi ilaçtır!
-Birinin kıymetini anlamanın en iyi yolu, onsuz bir hayatı hayal etmektir. Düşünmesi bile ürpertici...
-Biri artık “değiştiğinizi” ifade ediyorsa, yüzde 95 ihtimalle onun istediği gibi davranmayı bırakmışsınızdır.
 

FIRSAT!

İnsan fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanın gelmesini. Fırsatlar bekler, insanlar bekler: Kazanan hep mazeret olur. Paulo Coelho
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 25 09 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESESLİ EMRE 25 Eylül 2020 14:18

Mustafa hoca niye kulübü borçlandırdı diye eleştirilmiyor. 10 Aydır takımla takımda ne futbolcu anlamında ne de sahada ki oyunda bir gr gelişme yok diye eleştiriliyor. 15 Maçta sıfır galibiyet aldığı için eleştiriliyor. 15 Maçın 10'unda gol atamadık diye eleştiriliyor. 10 Aydır bu takımla gol yollarında ki sıkıntıya çözüm bulamadığı için eleştiriliyor. Kendi işinden çok yönetimin konularında yorum yaptığı için eleştiriliyor. Futbolculara sahada daha çok mücadele etmeleri için gerekli motivasyonu sağlayamadığı için eleştiriliyor. Bu takıma geldiğinde futbolcu kalitesini biliyordu geldiği zaman bir sürü iddialı cümle kurdu ve şimdi bunları inkar eden açıklamalar yaptığı için eleştiriliyor. Kazanabileceğimiz 2 maçta da gol yollarında sıkıntı yaşamamıza rağmen 3 tane defansif orta saha ile takımı sahaya çıkardığı için eleştiriliyor.

0 6 Cevap Yaz
Xy 25 Eylül 2020 13:34

Cahil cühelanın heykel ve sanat düşmanlığıda bıktırdı vallahi. Heykellere para harciyürler, baralarımız elden gidiyyiii diyen üniversite öğrencilerinin parası kıymetli ise öğrencilerin ödediği harçlardan hazineye aktarılmaya başlanan harç paralarını niye sormuyorlar ? Niye sorgulamıyorlar ? Ama maksatları birilerine yaranmak için sorgusuz sualsiz yaftacılık yapmak olduğundan dolayı sürekli bir düşmanlaştırmak, nifak salyaları ile saldırmak ve bakın işte bunlar putperest diyebilecekleri bir ortam yaratma derdine düşmüşler.

8 8 Cevap Yaz
ESESIM 25 Eylül 2020 13:18

Sayın A.Bas m.ozer eleştiriniz yerinde,arkasındaki başkan ve yardımcısının halil döneminde de,mesut döneminde de yönetici olduğunu hatırlatmanız hafıza kaybına uğrayanlara gelsin.

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi