Eskişehir'deki 15 günlük yasağa flaş dava!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki 15 günlük yasağa flaş dava!
A
a

Pınar Çelik Arpacı ve beraberindeki iki avukat, Eskişehir Valiliği’nin 23 Haziran’da aldığı kentte 15 gün süreyle açık alanlardaki etkinlikleri yasaklama kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Valiliği, yaptığı açıklama ile Eskişehir'de tekrar 15 gün süre ile kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin yasaklandığını duyurdu. Valilik, karara ilişkin LGBTİ derneklerinin "Onur Haftası" kapsamında gerçekleştirmek istediği etkinliklere engel olunması ve genel ahlakın korunmasını gerekçe gösterdi. Avukat Pınar Çelik Arpacı, Şahap Arpacı ve Hasan Çayır, LGBTİ kimliği ile yaşayan müvekkilleri adına Valiliğin 15 günlük etkinlik yasağının iptali için Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

“HUKUKA AYKIRI İŞLEM YAPILIYOR”
Açtıkları dava ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan avukatlar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Pride Haftası kapsamında LGBTİ+ dernekler ve gruplar tarafından yapılmak istenen Onur Haftası Etkinlikleri ve bu kapsamda düzenlenmek istenen yürüyüş Eskişehir Valiliği tarafından keyfi bir şekilde yasaklanmıştır. Bu yasaklamanın herhangi bir hukuki gerekçesi bulunmamaktadır. Toplum tarafından görmezden gelinmeye çalışılan bir kesim olan LGBTİ+ bireyler bu kez de Eskişehir Valiliği tarafından görmezden gelinmiş ve engellenmeye çalışılmıştır. Yapılmak istenen yürüyüş herhangi bir suç işleme kastı olmaksızın şiddetten uzak ve bütünüyle barışçıl amaçlarla düzenlenmek istenmiştir. Ancak Valilikçe alınan yasaklama kararı Onur Haftası etkinlikleri ve yürüyüşünü hukuka aykırı bir şekilde engellenmiştir. Bu hukuka aykırı işlemin iptali gereklidir. Temel hak ve özgürlüklerin hiçbir ayrım gözetmeksizin bireyler ve topluluklarca kullanılmasının sağlanması için idari, siyasi ve fiili engeller kaldırılmalıdır.”
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
2 avukat 25 Haziran 2022 12:57

Diğer avukatların ismi lazım değil mi

1 1 Cevap Yaz
Doğru 24 Haziran 2022 22:04

Anayasal özgürlüğü kısıtlamaya çalışana kanun hatırlatılıyor. Ama kanunu uygulayacak olanlar anayasamı diyecek yoksa akyasamı diyecek o muamma?

2 1 Cevap Yaz
Ahmet 24 Haziran 2022 21:32

Nedir bu gayri ahlaki davranışları tasvip etmek insanların hoş görüsünü sınamayın başka köye haydi

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi