Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'deki "pankart cezaları" iptal!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki "pankart cezaları" iptal!
A
a

CHP Eskişehir İl Örgütü’ne parti binalarına astıkları 2 pankart nedeniyle kesilen 427’şer lira para cezası mahkeme tarafından iptal edildi. Halkevi'nin astığı pankarta kesilen cezaya da iptal geldi

Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir İl Örgütü'ne parti binasına astıkları "128 milyar dolar nerede?" ve "Faizci kazanacak, millet ödeyecek. Ekmeğe vergi, faizciye dolar garantili faiz" pankartları nedeniyle 427'şer lira para cezası kesilmişti. Cezaya itiraz eden CHP, konuyu yargıya taşıdı. Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi, para cezasına itirazı kabul etti ve para cezasını iptal etti. 
 

Halkevi'nin astığı pankartın cezası da iptal

Eskişehir Halkevi şubesine ‘Geçinemiyoruz. Zamlar Geri Alınsın’ pankartı astıkları gerekçesiyle kesilen 18 bin lira para cezası mahkeme tarafından iptal edildi.
Eskişehir Halkevi tarafından ocak ayında şubelerinin bulunduğu binanın penceresine ‘Geçinemiyoruz. Zamlar Geri Alınsın’ pankartı asıldı. Daha sonra Valilik tarafından gönderilen tebligatta pankartın ‘Suç unsuru taşıdığı değerlendirildiğinden, halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurumlarını zan altında bırakabileceği ve farklı görüşten grupları karşı karşıya bırakabileceği’ gerekçeleriyle indirilmesi istendi ve Eskişehir Halkevi’ne 18 bin lira para cezası kesildi. 

HALKEVİ İTİRAZ ETTİ
Kesilen para cezasının ardından Eskişehir Adliyesi önünde bir araya gelen Halkevi üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından 18 bin liralık para cezasına itiraz edildi. 

MAHKEME İTİRAZI KABUL ETTİ
Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi, para cezasına itirazı kabul etti ve para cezasını iptal etti. Mahkemenin kararında Kabahatler Kanunu çerçevesinde verilen bu para cezasının şube binasından sallandırılan pankartı içermediği, dolayısıyla indirilen bu pankartın yaptırıma esas olmadığı belirtildi. 

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tekin 7 Nisan 2022 01:29

Beyenmediğinz devle sizi affetmiş. Ama yinede teşekkür etmezsiniz. Özür dilemezsiniz. Toplumdan.

0 0 Cevap Yaz
Tatar 6 Nisan 2022 23:29

Geçinemiyorum,geçinemiyorum bunu dile getirmek suç mu oldu yani

0 0 Cevap Yaz
Çetin 6 Nisan 2022 10:22

Zaten hukuksuz ve mantiksız bir yargılamaydı

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi