Eskişehir’deki "gizemli tadilat" TBMM gündeminde!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’deki "gizemli tadilat" TBMM gündeminde!
A
a

Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom’a ait sosyal tesislerde başlatılan “tadilat” çalışmaları merak konusu olmuştu. Uzun yıllardır sadece depolama hizmeti veren tesislerin özel bir kişiye ya da firmaya verildiği ileri sürülmüştü. CHP Milletvekili Utku Çakırözer konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Sütiş Eskişehir
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, ESGROUP’u ziyaret ederek ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kaan Özcan, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale ve Sonhaber Gazetesi Muhabiri Meltem Karakaş Kaya ile bir araya geldi.  Bilindiği üzere Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom’a ait sosyal tesiste başlatılan “tadilat” çalışması gündeme gelmiş,  sosyal tesislerde ne gibi bir çalışma yapıldığı, çalışmanın kim tarafından yapıldığı, Türk Telekom mu yoksa başka bir şirket tarafından mı yapıldığı merak konusu olmuştu.

BAŞKAN KURT “RUHSAT ALAMAZ” DEMİŞTİ
 Haberlerin ardından harekete geçen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt söz konusu bölgeye zabıta ekiplerinin yönlendirildiğini ifade etmişti. Başkan Kurt açıklamasında, “Uyarılarımızı yaptık. Ancak bir çalışma yapılıyor ve bunu kim yapıyor, ne yapıyor bu konuda bilgimiz yok. Burası kamu hizmet alanı olduğu için herhangi bir ticari faaliyet yürütülemez. Böyle bir konuda bizden ruhsat alamaz” ifadelerine yer vermişti.

İMAR PLANINDA KAMU HİZMET ALANI
Yaşanan gelişmelerin beraberinde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de konuyu TBMM gündemine taşıyarak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.  Çakırözer soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Eskişehir’in Odunpazarı İlçesi Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom’a ait 50 dönümlük arazideki sosyal tesislerde tadilat çalışmaları başlatıldığı basına yansımıştır. İmar planlarında ‘kamu hizmet alanı’ olarak bilinen bu arazideki sosyal tesislerin depolama hizmeti verdiği bilinirken, başlatılan tadilat sonrası özel bir kişi ya da firmaya verildiği iddiaları kamuoyuna yansımıştır”

BAKAN ELVAN’A SORU YAĞMURU!
İşte Milletvekili Çakırözer Bakan Elvan’a şu soruları yöneltti:
  1. Orhangazi Mahallesi’nde Türk Telekom’a ait arazideki sosyal tesislerde ne çalışması yapılmaktadır?
  2. Çalışma kimler tarafından yapılmaktadır? Tesis çalışmayı kendisi mi yapmaktadır yoksa özel bir şirket tarafından mı yapılmaktadır?
  3. Sosyal tesislerinin daha verimli kullanılması adına Odunpazarı Belediyesi ile yürütülen görüşmeler neden sonlandırılmıştır?
  4. Tesisin özel bir kişi veya şirkete verildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise hangi kişi ya da şirkete verilmiştir? Ne kadar ücret alınmıştır? Tesisin tahsisi yapılırken ihaleye çıkılmış mıdır? Tesis kiralandıysa kaç yıllığına kiralanmıştır? İhale ve kiralamada hangi kriterler yer almıştır?
  5. Tesisin daha verimli kullanılması adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi