Eskişehir Dede Korkut Parkı 5 yılda bu hale geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Dede Korkut Parkı 5 yılda bu hale geldi
A
a

Eskişehir'de 2014 yılında hizmete açılan Eskişehir Dede Korkut Parkı 5 yılın ardından hayli tahrip olurken, halk bu durumun düzeltilmesini bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kültür Başkenti Ajansı'nın kalıcı eserler kapsamında; 2014 yılı Ocak ayında yapım çalışmalarına başladığı Dede Korkut Parkı, aynı yıl haziran ayında tamamlanarak, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından hizmete açılmıştı. Aradan geçen 5 yıl 3 ay gibi kısa sürede; parkın yürüyüş yolunun büyük bir bölümü yıprandı, döşeme kırıldı, parçalandı. Çevrede yaşayanlara güzel bir piknik alanı olarak da düşünülen ‘Eskişehir Dede Korkut Parkı’ndaki masaların çevresi çekirdek kabukları, izmaritler, yiyecek paketleri, poşetlerle dolu. Böylesine güzel bir parkın bu kadar kısa sürede yıpranması Eskişehir halkını üzüyor. Vatandaşlar, bu durumun düzeltilmesi için yetkililerden ilgi bekliyor
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
N k 17 Ekim 2019 15:51

Gokmeydan mh cumhururiyet parkida ayni durumda 1 yil zor dayandi manevi degerlerimizi malesef kaybettik maddi degerlerimize zarar veriyoruz insanin once kendisine sonra cevresine saygi duymasi gerektigini dusunuyorum ama malesef herkes kendine musluman icler acisi

0 0 Cevap Yaz
Sibel 17 Ekim 2019 08:26

Dede korkut parkinda bisikletliler yuruyus yolunda bisiklet surerse olacagi bu.Halk korumayi bilmiyor.Geliyor ,pisletip bırakıp gidiyor.Bilinc olmayinca tekrar düzeltilse ne olur.Önce eğitim.

0 0 Cevap Yaz
sadık 14 Ekim 2019 00:05

yine iyi dayanmış hükümetin yaptığı duble yollarıda gördük bir yıl içinde asfaltlar çöktü

0 0 Cevap Yaz
Ali baba 11 Ekim 2019 20:18

işte eskişehirin kaderi senin parkın benim parkın meselesi . Belediyeler kendini kaf dağında görüyor . Öbür parklarda oturmak yasak, piknik yasak ortalıkta gezin çık git . Cebinde 100 lirayla gir kuruşsuz çık .

1 2 Cevap Yaz
DKC 11 Ekim 2019 17:25

Eğitim şart,toplum ve çevre bilinci oluşmayan,medeniyetten bihaber insanlar yüzünden park ne hale gelmiş. Yasalar, yönetmelikler ve cezai yaptırımlar herhalde süs olsun diye oluşturulmuş.Vatandaşın canını al parasını alma.O çevreyi kirletenlere yaz bakalım en az 500tl para cezası,bak bakalım bir daha yapıyor mu? Bazı şeyler bedava veya denetimsiz olunca maalesef,insanlar cılkını çıkarıyor.Gereken disiplin ve bilinci ancak para cezaları ile oluşturabiliriz.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi