Eskişehir'de zorlu ameliyat

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de zorlu ameliyat
A
a

Eskişehir'de Özel Gürlife Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde oldukça nadir görülen bir rahatsızlığı olan 89 yaşındaki kadın hasta Z.K. yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de Özel Gürlife Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde oldukça nadir görülen bir rahatsızlığı olan 89 yaşındaki kadın hasta Z.K. yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kendisine 4 ay önce başka bir merkezde sol bacak atardamarlarının pıhtıyla tıkanması nedeniyle acil embolektomi ameliyatı yapılan hasta son 1 aydır iyice artan sol diz altı baldır bölgesinde ağrı, şişme ve gerginlikle polikliniğimize başvurdu. Op.Dr. Muharrem Şenel tarafından değerlendirilen hastada, yapılan muayene, tetkikler ve bilgisayarlı tomografik anjio sonucunda muhtemelen sol diz altı peroneal atardamarda 4 ay önceki ameliyat sırasında oluşan deliğe bağlı anevrizma geliştiği saptandı.

2 yıldır sol tarafı felçli ve yatağa bağımlı olan hasta muhtemelen yürüyemediği için erken tanı koyulamamış, bugüne kadar bu duruma dayanmış ve ağrıları ile şişliği iyice artıp dayanılmaz hale gelince en son hastanemize getirilmişti.

Ameliyat kararı verilip Prof.Dr.Recep Arslan ve Op.Dr.Muharrem Şenel’den oluşan bir ekip tarafından ameliyata alınan hastanın sol baldır bölgesinde peroneal atardamardaki deliğe bağlı gelişmiş yaklaşık 10x8 cm çapında bir kesesi olan, iç çeperi pıhtı dolu merkezinde basınçlı atardamar kan dolaşımının olduğu ipek böceği kozası gibi bir yalancı anevrizma kesesi gözlendi ve içi açılıp pıhtılar temizlendi, damar dikilerek damardaki kaçak kontrol altına alındı.

Bu işlem yapılmasaydı içi pıhtı dolu balon gibi kese iyice gerilip patlayacak, belki hastanın bacağının belki de hayatının kaybedilmesine yol açacaktı.

Ameliyat sonrası bir kez daha kanama kontrolü için ameliyat edilen hasta oldukça nadir görülen bu tehlikeli rahatsızlıktan kurtulmuş, şikayetleri düzelmiş olarak ve sol bacağı iyi durumda taburcu edildi. Hasta ve yakınları tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederek mutlu bir şekilde hastaneden ayrıldı.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi