Eskişehir'de zamlı satışlar yarın başlıyor, yeni fiyata tepkiler sürüyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de zamlı satışlar yarın başlıyor, yeni fiyata tepkiler sürüyor!
A
a

Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazimoğlu, yarından itibaren ilde uygulanacak ekmek zammı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Fırıncının ekmeğe zam yapmaktan başka çaresi yok” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İç Anadolu şehri olan Eskişehir’de salı günü sabahtan itibaren beyaz ekmeğin fiyatı 2 lira oluyor. 200 gram olan ekmeğin gramajının 230 grama yükseltilerek yapılan 50 kuruşluk zam, halk arasında tepkilere neden olan oldu. Konu ile ilgili bugün ikinci bir açıklamada bulunan Başkan Mülazimoğlu, fırıncının ekmeğe zam yapmaktan başka çaresi olmadığını belirtti.

“Unun çuvalı 120 liraydı ve bugün 160 lira”
Başkan Mülazimoğlu konu ile ilgili şunları söyledi:

Eskişehir’de 1 buçuk liradan satılan 200 gram ekmek 230 grama çıkartılarak 2 lira olarak güncelleme yaptık. Fırıncı esnafının ham maddesine serbest piyasa ekonomisinden yararlanarak ay geçmiyor ki zam olmasın. Bu zamlar yüzde 20 ile yüzde 60 arasında değişiyor. Fırıncının ekmeğe zam yapmaktan başka çaresi yok. Ticaretini devam ettirebilmesi için senede bir sefer en az asgari alabilmek için uğraş veriyoruz. Birinci aydan itibaren başvurumuzu yaptık. 5’inci aydayız ve 1’inci ayda biz ekmeğin fiyatını isterken unun çuvalı 120 liraydı ve bugün 160 lira. Bu şartlar altında inanın başka kurtuluşumuz yok. Zam almak zorundaydık onun için 30 gram koyarak 2 lira yaptık. Vatandaşın bu şartlar altında bize hak vermesini istiyoruz.”

Zamlı fiyat yarından başlıyor
Yapılan zammın yarın sabahtan uygulanacağı söyleyen Başkan Mülazimoğlu, “Yarın sabahtan itibaren 2 liradan, inşallah satışa sunacağız. Sadece 50 kuruş zam algılanmaması lazım. Gramajını da 30 gram yükselttik. Yüzde 15,9 bir oran zam yaptık. Oysa ham maddelerde yüzde 20 ile yüzde 60 arasında değişiyor. Halkın ekmeği mantığını önde tutarak inanın zammı ona göre yaptık.

Diğer ekmeklere de bu zam yansıyacak
Beyaz ekmeğe olan zamdan diğer ekmek çeşitleri de payını alacak. Diğer ekmek çeşitleri için orantılı olarak bir yükselme söz konusu olduğunu dile getiren Mülazimoğlu, “Bütün fırıncıların ortak talebidir bu. Bu ekmeğe yansıtılan zam oranında diğer ekmeklere de yansıtılacak. Biz geçen senenin 5’inci ayında 18 litrelik yağı 127 liradan almıştık. Bugün sordum 260 TL artı KDV olmuş. Oranını siz hesaplayın” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 8 Haziran 2021 13:09

Yıllardır bu fırıncıları doyuramadik

0 1 Cevap Yaz
Marmara kazım 8 Haziran 2021 09:32

Sesini çıkarmayan halka az bile

1 3 Cevap Yaz
Ahmet 8 Haziran 2021 03:38

Güzel hikaye,tabiki artacak ama yalana gerek yok. Unun çuvalı 75-100 lira perakende satış hemde.

1 5 Cevap Yaz
Sevda

Sokaklarda çöp kenarlarinda insallah ekmek gormemek dileğiyle

0 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi