Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de zafer CHP'nin

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de zafer CHP'nin
A
a

Eskişehir'de 31 Mart yerel seçimlerinde CHP rüzgarı esti. Merkezde Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerini kazanan CHP, kırsalda da belediye sayısını arttırdı.  CHP’li Başkanlar Köprübaşı’nda binlerce vatandaşa balkondan seslendi

Sütiş Eskişehir
Merakla beklenen 31 Mart Yerel seçimleri sona erdi. Seçimlerde Eskişehir’de CHP zaferi yaşandı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre merkezde Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı belediyelerini kazanan CHP, kırsal bölgede ise Han, Mahmudiye ilçe belediyelerini korudu.
2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı Seyitgazi ve Alpu ilçeleri de 2019 seçimlerinde CHP’ye katılmış oldu. Yine resmi olmayan kesin sonuçlara göre Çifteler ve Mihalıççık belediyeleri Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayları tarafından kazanıldı. AK Parti ise 6 ilçe belediyesini kazandı.
 

Balkondan halka selam

Seçimden zaferle çıkan CHP Belediye Başkanları Balkon konuşması yaptı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, köprübaşı’nda seçim iletişim merkezi önünde toplanan binlerce halka seslendi. 

Büyükerşen:  “Yarından itibaren şehirli, köylü, ilçeli bütün Eskişehirlilere hizmet yarışına kollarımızı sıvayarak başlayacağız.” 
Ahmet Ataç: Hepinizi kucaklamak istiyorum. Bu halkın iktidarıdır. Mustafa Kemal’in devrimlerini hep birlikte devam ettireceğiz. Yolumuz açık olsun.
Kazım Kurt: Dışarda 3 belediye vardı. Şimdi Alpu geldi, Seyitgazi geldi hoş geldi. Korkmayın biz bu işi biliyoruz. Hocamız burada.


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 1 Nisan 2019 10:19

Çok şükür ampulü yine patlattık

2 17 Cevap Yaz
Şahin

siz, büyükşehir belediye başkanı kim olacak biliyormusunuz?

17 2
Kartal

Şahin, kim olacağına sen mi karar vereceksin, açıklada bizde öğrenelim.

0 20
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi