Eskişehir’de yüzlerce kişiye soruşturma açıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de yüzlerce kişiye soruşturma açıldı!
A
a

Eskişehir’de 12 Şubat’ta yapılan “Zamlar geri alınsın” protestosuna katılan yüzlerce Eskişehirli hakkında soruşturma açılırken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer zamları protesto eden Eskişehirlilerin ifadeye çağrılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Sütiş Eskişehir
Protesto hakkının Anayasal hak olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Bu hakkın barışçıl ve demokratik kullanımının cezalandırılması kabul edilemez. Tek talepleri fahiş zamların geri alınması olan, herhangi bir suç işlememiş Eskişehirlileri bu şekilde baskıyla susturamazsınız, sindiremezsiniz” dedi. Meclis’ten çağrıda bulunan Çakırözer, “Pankartlarımızı da indirseniz, yürüyüşlerimizi de engelleseniz haykırmaya devam edeceğiz. Artık yeter! Zamlar geri alınsın” dedi.

ÇAKIRÖZER MECLİS’TE TEPKİ GÖSTERDİ
Eskişehir’de sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla 12 Şubat’ta yapılan ‘Zamlar geri alınsın’ yürüyüşüne katılan yaklaşık 100 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla soruşturma açıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ‘Zamlar Geri Alınsın’ basın açıklamasına katılan yüzlerce Eskişehirli hakkında açılan soruşturmalara tepki gösterirken, basın açıklamasına destek veren Eskişehirlilerin ifadeye çağrılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Protesto hakkının Anayasal hak olduğunu dile getiren Çakırözer, Meclis’te yaptığı çağrıda şöyle konuştu:
“Bin odalı saraylarda keyif çatanlar, ‘kuyruk olmasın diye ete zam yaptık’ diyenler vatandaşın zam isyanını duymuyor! Duymadıkları gibi ‘Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın’ demeyi dahi suç sayıyor. Eskişehir'de 12 Şubat'ta genç-yaşlı, kadın-erkek binlerce hemşehrilerimizle fahiş zamları protesto yürüyüşümüze hukuksuz biçimde izin verilmedi. Dahası, anayasal hakkımızı gasp edenler, şimdi çıkmış, o gün ‘zamlar geri alınsın’ diyen yurttaşlarımızı Emniyete ifadeye çağırıyor. Protesto hakkı, anayasal haktır! Bu hakkın barışçıl ve demokratik kullanımının cezalandırılması kabul edilemez.”

BASKIYLA SUSTURAMAZSINIZ
Eskişehirlilerin baskılar ile susturulamayacağını söyleyen Çakırözer, “Tek talepleri fahiş zamların geri alınması olan herhangi bir suç işlememiş Eskişehirlileri bu şekilde baskıyla susturamazsınız, sindiremezsiniz. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Pankartlarımızı da indirseniz, yürüyüşlerimizi de engelleseniz haykırmaya devam edeceğiz. Artık yeter! Zamlar geri alınsın” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Samet yaycı 1 Nisan 2022 02:17

Bak anlatayım iktidarda kim olursa olsun hep devletimi önceledim. Makamında savcımızı şehit edenleri alkışlamadım. Her gün bir şeyi bahane edip mızıkçılık yapmadım. Hiç bir dönemde hiç bir partinin kapısından içeri girmedim.Dünyanın çalkantılı olmadığı , ülkemin istikrarlı olduğu dönemlerde hep önümü kış tuttum çalıştım çabaladım hiçde ezilmedim ve şükür ömrümün emeklilik günlerinde semeresini de görüyorum. Hadi siz ağustos böcekliğine devam edin !

3 0 Cevap Yaz
Çetin

Dayı sen hiç bir partinin kapısından girmediğine emin misin ? Demişsin devletimi önceledim diye, insanlar; önceden haber vermeksizin, silahsız ve barışcıl protesto ve gösteri yapma hakkına sahiptir. Bu hakkı kullanan insanlara mızıkçı diyerek insanları ötekileştirmek bayağı bayağı birilerinin tataftarlığını yapıp, bayrağını sallamaktır. Bugüne kadar eyvallah ağam eyvallah paşam diyerek gelmeyi çok matah birşey gibi anlatmışsın. Bunu istesem bende yaparım ama birileri haksız kazanç elde ederken, milyonları vurgun yapıp götürürken, her türlü müsrüf şaaşaa ve şatafat ile yaşayıp gününü gün eder ve tüm bunların cefası bana kalırsa senin gibi eyyyyvallahh diye boyun eğmem, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olamam. Bana yakışmaz dayıııı....!!!

0 1
Es esli 31 Mart 2022 23:42

Ülkenin huzurunu bozmaya çalışan herkes haddini bilecek ve cezasına katlanacak yok öyle 2 ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıran lar gibi ağlamak

5 0 Cevap Yaz
N.S

Gezi olayları sizin psikolojinizi bozmuş, hak aramasin mı insanlar ?

0 1
Vatandaş 31 Mart 2022 23:40

Toplum huzurunu bozan herkes cezasını çekmeli

3 0 Cevap Yaz
Hak 31 Mart 2022 17:48

Suç işleyen varsa elbet hesabını vermeli. Hak aramak başka şey suç işlemek toplum düzenini huzurunu bozmak başka şey. Lütfen hukuka saygı duyun.

9 4 Cevap Yaz
Salih 31 Mart 2022 17:38

Elbistan belediyesi ramazanda 1 tl ye pide vede ücretsiz ekmek dağıtacakmış. Buyrun sizin sosyal belediyeciliğinizi görelim indirin pideyi 1 tl ye pide fiatını sn. Çakırözer

12 5 Cevap Yaz
Fakıbaba1 31 Mart 2022 16:00

Kalabak suyuna ve tramvay ücretlerine yapılan zamlar geri alınsın. Ne zaman bunu protesto edip yürüyüş yapıyoruz hani anayasal hak ya

18 12 Cevap Yaz
Erdoğan

Gidin yapın yürüyüşü sizi tutan mı var ? Ne duruyorsunuz ?

5 3
Nebi

Gidip bu saatte yürüyüş ve protesto etseniz size ses çıkarmazlar. Hâtta akpliler sırtınızı sıvazlar, destek verir. Zira belediye Chp de ya, bi aferin alırsınız bence. Yeter ki doğalgaz ve elektrik çok pahalandı, sıvı yağ çok pahalı demeyin. Yoksa akpliler bile sizi polisin dayağından kurtaramaz. Unutmayın sadece kalabak suyu, halk ekmek ve bool bol chp istifa diye bağıracaksınız.

3 6
Okur 31 Mart 2022 14:37

Ewt vekil doğru söylemiş. Kalabak suyuna tramway ücretlerine yapılan zamlar geri alınmalı.

10 11 Cevap Yaz
Taştanda su çıkar devammmm

Ne zaman akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamları geri alınır, ne zaman döviz kuru düşer işte o zaman tramvayda ucuzlar, kalabak suda ucuzlar. Bildiğim kadarıyla ekonomi yönetimi akp hükumetinin elinde yani genel enflasyondan dolayı mecburi yapılan zamları belediyeye bağlamak için çoook sağlam kafa yapan bir madde kullanmak gerekir. Bak elektrik %20 daha zamlanacak, bunu da chp mi yapıyor ?

1 8
Samet yaycı 31 Mart 2022 13:50

Yaşım 65 ne badireleri atlattım ne terör günleri gördüm, 12 eylül öncesinin unutulmaz sıkıntılı günlerini geçirdim fakat bir gün olsun bile beni kimse Hiç bir yere çağırmadı ifademi istemedi NEDEN acaba ?

8 12 Cevap Yaz
Nur sen

Haklıya haklsiza sessiz kalırsan etliye sütlüye karismazsan seni kim görsün

3 7
Çetin

Ne bilelim dayı anlatta bilelim nedenini

3 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi