Eskişehir'de yüzlerce kadın bir araya gelip...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yüzlerce kadın bir araya gelip...
A
a

Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak isteyen kadınların CİMER’e şikâyet edilmesi nedeniyle parkta bir araya gelen Eskişehirli kadınlar, yoga yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Hafta sonu bir grup kadın Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak isterken, CİMER’e şikâyet edildiklerini öğrendi. Kadınların yanına gelen park görevlisi ve güvenlik görevlisi, parkta yoga yapmanın yasak olduğunu, izin almaları gerektiğini ifade etti. Yaşanan olayın ardından sosyal medyada da gündem olan yoga yasağına farklı kesimlerden tepkiler geldi.

KADIN DAYANIŞMASI BOZULMAYACAK
Eskişehirli kadınlar da Dede Korkut Parkı’nda bir araya gelerek, yoga yapmak isterken engellenen kadınlara destek olmak amacıyla yoga yaptı. Kadınların nerede yoga yapacağına yine kadınların karar verebileceğini ifade eden ve yoga öncesi basın açıklaması yapan Buse Aydemir, “Eskişehir Valiliğine bağlı Türk Dünyası Vakfı Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan bir grup kadın CİMER'e yapılan bir şikayet bahane edilerek engellenmek istendi. Ardından açıklama yapan Türk Dünyası Vakfı parkta toplu etkinlik için herkesin izin alması gerektiğini söyledi. Eskişehir valisinin özgürlükleri kısıtlamaya yönelik bir süredir uygulamaya çalıştığı yasaklar, toplumsal barışı bozmaya dönük çabalardır. Valiliğin bu tavrı kadınların dayanışmasını bozamayacak. Bu yasakları da asla kabul etmiyoruz” dedi. Açıklamanın ardından kadınlar yanlarında getirdikleri matlarını çimlere sererek yoga yaptı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ozgurluk 31 Mayıs 2022 23:51

Pinti zenginlerin parktaki yoga dersi yasaklandı olacak aslında

0 0 Cevap Yaz
Peker 31 Mayıs 2022 11:31

Sayın Editör özgürlüğün sınırı nedir ?

10 8 Cevap Yaz
chn

senin buraya yazı yazabilmen...

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi