Eskişehir'de yüzde 9,5 faizli krediye başvurular patladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yüzde 9,5 faizli krediye başvurular patladı!
A
a

Küçük esnafın bankalardan kredi bulmakta zorlandığını söyleyen Eskişehir Yunusemre Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Pehlivan, “Şu an yoğunluk çok fazla. Para yetiştiremiyoruz. 200 dosyam bekliyor elimde. Nasıl cevap vereceğim diye düşünüyorum” dedi

Sütiş Eskişehir
Küçük esnafın bankalardan kredi bulmakta zorlandığını söyleyen Eskişehir Yunusemre Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Pehlivan, “Şu an yoğunluk çok fazla. Para yetiştiremiyoruz. 200 dosyam bekliyor elimde. Nasıl cevap vereceğim diye düşünüyorum” dedi.
Eskişehir Yunusemre Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Pehlivan, esnafın geçen yıla oranla yüzde 80 daha fazla kredi başvurusunda bulunduğunu söyledi. Son dönemde kredi başvurularında artış olduğuna dikkat çeken Pehlivan, “Çok fazla aşırı talep var. Esnaf bankalardan kredi bulmakta zorlandığı için bize geliyor. Şu an yoğunluk çok fazla. Para yetiştiremiyoruz. Ben 1 yılda 122 milyon para verdim. Ayda 20 milyon verdim. Ben bu kadar kredi verdiğimi hatırlamıyorum. Geçen yıllara oranla aşırı fazla. Yüzde 80 arttı geçen yıla göre. 200 dosyam bekliyor elimde. Nasıl cevap vereceğim diye düşünüyorum” diye konuştu.

YOĞUNLUK YAŞAMAKTAYIZ
2022 Ocak ayından bugüne kadar 122 milyon 682 bin lira kredi verdiklerini ifade eden Pehlivan, “9,5 faiz oranıyla esnafımıza en düşük faizli krediyi vermekteyiz. Ancak faiz oranlarının düşük olması ve diğer bankaların faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle yoğunluk yaşamaktayız. Doğal olarak bütün esnafımız da bizleri tercih etmektedir. Yoğunluğu aşmak için elimizden geleni yapıyor, kimsenin hakkını suiistimal etmeden hak ve adaletle kredilerimizi veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Şehirli 3 Ağustos 2022 01:11

İşiniz gücünüz hayal üretmek. Sülalem de 1.200 kişi var daha kimse bir kuruş kredi aldığı yok. Sizin bahsettiğiniz bu kredi patlaması hangi ülkede acaba?

0 1 Cevap Yaz
Çiftelerli 2 Ağustos 2022 16:23

İnsanlar ne yapcağını şaşırdı Türkiye CUmhuriyeti böyle bir enflasyon yaşamadı

4 10 Cevap Yaz
Baran

Senin yaşın kaç? 2001 e kadar hep böyleydi! Kamu bankaları da hep zarar yazardı! Bu ne cahillik?

2 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi