Eskişehir'de yürüyüşe polis engeli

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yürüyüşe polis engeli
A
a

1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle Köprübaşı’ndan Ulus Anıtı’na yürümek isteyen Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, polis engeline takıldı. Emniyet güçleri yürüyüşe izin vermeyince platform üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Köprübaşı EDİ-KOOP önünden Ulus Anıtı’na yürüyüş yapmak istedi. İsmet İnönü Caddesi’nde kalkanlarıyla yolu kapatan çok sayıda polis ile platform üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Emniyet güçleri yürüyüş izni olmaması nedeniyle engellediklerini, platform üyeleri ise bu durumun hukuka aykırı olduğunu söyledi. Israrlara rağmen polis yürüyüşe izin vermeyince platform üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü binası önüne yöneldi. Burada basın açıklaması yapan Av. Heval Yıldız Karasu, ülkenin tek adam rejimi eliyle ekonomik, siyasi ve sosyal yönden çöküşün eşiğinde olduğunu ifade etti. Karasu, “Tek adam rejimi ekonomik ve siyasi sıkışmışlığını, dışarıda, başta Kürt halkı olmak üzere komşu ülkelere saldırarak, içeride ise ırkçılığı ve dinci baskıyı artırarak aşmaya çalışıyor. Irkçılık körüklenirken milyonlarca göçmen ve mülteci ucuz iş gücü olarak iliklerine kadar sömürülüyor. Emekçilerin, halkın sisteme karşı; işsizliğe, sömürüye, güvencesizliğe, geleceksizliğe karşı biriken öfkesinin, yine kendisi gibi ezilen sömürülen, tecavüze uğrayan, köle muamelesi gören mültecilere yönelmesi için uğraşılıyor. Aynı fabrikada, aynı tezgahta, aynı işyerinde birlikte sömürüldüğümüz mülteci kardeşlerimize yönelik ırkçı saldırıların karşısında olduğumuzu, her yerde mültecilerle dayanışma içerisinde olduğumuzu, olacağımızı yineliyoruz” dedi.

GÜN BİRLEŞME GÜNÜDÜR
Savaşa, işgale, ırkçılığa karşı barış istediklerini vurgulayan Karasu, “Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin emekçileri bölen politikalarına geçit vermeyelim. Egemenlerden, sermayeden ve onların savaşçı politikalarından sıyrılmadan, kendimiz için örgütlenmedikçe, kendimiz için mücadele etmedikçe her kavganın, her savaşın kaybedeni bizler olacağız. Ulusumuz, milliyetimiz, inancımız, mezhebimiz, cinsel yönelimimiz, cinsiyetimiz ne olursa olsun gün birleşme günüdür. Barış içerisinde, eşit, özgür bir ülke ve dünyada yaşamak istiyoruz. Bu talebi savunan herkesi birleşik mücadeleye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
 
 
 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi