Eskişehir'de Yüksek Hızlı Tren eziyeti sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Yüksek Hızlı Tren eziyeti sürüyor
A
a

Eskişehir'den Ankara ve İstanbul yönüne YHT ile gitmek isteyen vatandaşlar bilet bulamamaktan şikayetçi. Eskişehir İstanbul ve Eskişehir Ankara yönlerine ayrı seferlerin konulması isteniyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Yüksel Hızlı Tren bileti bulamamaktan dolayı mağdur olan vatandaşların sayısı sürekli artıyor. İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, akaryakıt başta olmak üzere maliyetlere yönelik yapılan sürekli zamlar yüzünden artan otobüs bilet ücretlerini pahalı bulan ve treni tercih etmeye başlayanlar, Eskişehir Tren Garı'ndan elleri boş geri dönmek zorunda kalıyor. Yüksek Hızlı Tren'e son günlerde artan talebin ardından Eskişehir'den hem İstanbul'a hem de Ankara'ya gitmek isteyenler yer bulabilmek için çare arar hale geldi. Eskişehir'den her 2 şehre gidemeyenler son çare olarak biraz daha fazla ödeme yaparak otobüse mecbur bırakılıyor. Bir öğrenci kenti olan Eskişehir'de trenlerdeki yer sıkıntısının her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken vatandaşlar iktidar vekillerinede çağrıda bulundu.

'AYRI SEFER KONULSUN'
Eskişehir'den geçmekte olan Yüksek Hızlı Trenlerde yer bulamamaktan yakınan vatandaşlar sorumlu yetkilileri de göreve davet etti. İstanbul başta olmak üzere Başkent'e gitmek için Gar'a geldiklerinde ya da internet sitesinden bilet almak istediklerinde istedikleri gün ve saatlerde yer bulamamaktan yakınanlar "Yüksek Hızlı Trenler her 2 güzergaha dolu gelip geçiyor. Ne İstanbul'a ne de Ankara'ya yer bulmak imkansız. Otobüslerden ekonomik ve daha çabuk gidebilmek için Yüksek Hızlı Treni tercih ettiğimize pişman oluyoruz. Mecburen otobüsle gidiyoruz. Eskişehir'den bu kentlere her geçen gün onlarca kişi gidip geliyor. Şehirden İstanbul ve Ankara illerine direk ayrı tren seferlerinin konulmasını istiyoruz. Daha Önce Eskişehir'den İstanbul'a karşılıklı sefer yapan ekspres tren gibi ayrı seferlerin devreye sokulmasını istiyoruz. Böylelikle sorunun çözüleceğine inanıyoruz" diye çağrıda bulundular.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan 16 Nisan 2022 23:39

Otogar personeli taşmi yesin

0 1 Cevap Yaz
Ali haydar 16 Nisan 2022 01:19

Hani bu millet aç kalmıştı. Ekonomi bitik bu millet batmıştı! Yola trene ne gerek var diyenler bilet bulamıyoruz diye şikayet ediyor! Siz o trene binmeye korktunuz yapıldığı günden beri! Şimdi ise yer bulunmuyor! Eskişehir çıkışlı ankara konya istanbul hatları olabilir. Acente vs diyeceğinize öneri sunun bence. Eskişehire ayrılan kontenjan her zaman belli sayıda. Bu kocaeli içinde aynı mesela! Ara istasyonlar her zaman Böyle! Ankaradan istanbuldan da herkes #bilet alamıyor. Öyle olsa o trenlerin bileti kalktığı ilde tükenir.

7 4 Cevap Yaz
Yilmaz Demir 16 Nisan 2022 00:17

Sayin yetkililer karsilikli iki tren teskil ederek Istanbul Eskisehir hattinda sefere koymak bu kadar zor olmasa gerek.

0 2 Cevap Yaz
Zor

Zor. Cunku ellerinde tren seti yok!

0 0
Es esli 15 Nisan 2022 23:04

Eskişehir li muhalifler yine ağlıyor her zaman olduğu gibi

1 2 Cevap Yaz
Ali beş 15 Nisan 2022 20:30

Aynen tren yolları hep sorun. Eskişehir de tramway larda cama yapışık yolculuk ediyoruz sefer ve tren sayısı yetersiz hele 12 nolu tren yaklaşık 40 dakika bekliyoruz lütfen çözüm üretin.

8 8 Cevap Yaz
Ya Otobüsler ?

Beyefendi, anlattıklarınızdan ben birşey anlamadım. Tren mi, tramvay mı ? Bir karar verip öyle yazsanız daha iyi olur.. Şayet tramvay kalabalık diyorsanız, otobüs var.. Çoğu otobüs'ün yarısı bile dolu olmuyor. Sebebi ise; Halk'ın tramvayı tek ulaşım alternatifi sanması ve sefer sıklığının olması. Evet otobüsler ya saatte bir, yada kırkbeş dakika'da anca geliyor. Lakin belediye zamanın'da tramvaylar kalabalık olmasın diye, T100 hattını devreye koymuştu. Tıpkı tramvay gibi OTOKAR-SSK hattında çalışıyordu. Halk illa ki tramvay dediği için bu hat, bomboş gide gele iptal edildi. Yerine bir daha paralel hat koymadılar. Yeni tramvaylar alınacak, o zaman'a kadar sabretmeli veya otobüsü kullanmalısınız

1 1
Özer 15 Nisan 2022 17:36

Acenteleri daha çok zengin etsin TCDD, vatandaşta bilet bulamadık diye gezsin

10 9 Cevap Yaz
Vizyon önemli 15 Nisan 2022 17:33

Koskoca TCDD kimlerin eline kaldı ? Vizyon önemli tabi, vizyonlu yöneticiler lazım bu kuruma. Yoksa bu rezillik bitmez

15 12 Cevap Yaz
Salih

Vakti zamanında az çamur atmadınız bu hızlı trene, bu yalvarışlar niye

0 1
Al Mustafa 15 Nisan 2022 17:23

Hep komisyoncu şirketler yüzünden, karaborsanın bir türlü önüne geçilemedi. Güya stokçulara falan denetim yapılıyor. Heeyy gidi heyyy!!!! BİLETLER KARABORSA..

12 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi