Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de yine "uçuş" krizi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yine "uçuş" krizi!
A
a

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, bu yılın başlarında uçuşlara kapatılmış ve oluşan büyük kamuoyu baskısı ile uçuşlar yeniden başlamıştı. Eskişehir'de yine benzer bir durum yaşanıyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın yolcu taşımacılığına kapatmak isteyen ve yaz sezonu başlangıcında hava yolu şirketlerine iniş izni vermeyen Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kış sezonu öncesinde yine benzeri bir uygulamada bulunuyor.
İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, yaz sezonunda kamuoyunda oluşan büyük tepki üzerine, Hasan Polatkan Havalimanı’na uçak seferleri için izin vermek zorunda kalan Sivil Havacılık Müdürlüğü, kış sezonu için başvuruda bulunan hava yolu şirketlerine henüz uçuş izni vermedi. Yaz sezonu 6 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu tarihe kadar gerekli izni vermezse 7 Kasım itibariyle Eskişehir’e uçak seferi yapılamayacak.
Yaz sezonunda Belçika’nın değişik hava limanlarından Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na sefer yapan 4 hava yolu şirketi bulunuyor. Bu şirketler kış sezonu için de sefer programlarını yapıp iniş izni için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundular.
Hava yolu şirketlerinden TUİ, iniş izni verileceğini düşünerek 12 Kasım 2022 tarihine sefer koyup bilet satışına da başladı. Seferdeki doluluk oranı yüzde 80’e ulaşmış durumda. Eğer uçuş izni verilmezse bu uçak seferi Zafer Havalimanı’na kaydırılacak. Bu da hem yolcular hem de firma açısından büyük sıkıntı yaratacak.
Yaz sezonunun tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. Bu sürede Eskişehir milletvekillerinin, özellikle de iktidar partisi milletvekillerinin harekete geçerek Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hava yolu şirketlerine iniş izni vermesini sağlamaları isteniyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fatih yaldızkaya 1 Kasım 2022 18:55

Uçuşlar devam ediyor kapanma falan yok tüm uçuş izinleri tui fly havayolu tarafından alınmıştır yanlıs bilgi almışsınız sayın editör havayolu firması uçuş izni almadan bilet satışı yapmaz tui fly gibi bi firma

2 0 Cevap Yaz
Fatih 1 Kasım 2022 15:06

Başka illere bakın..dağlar deliniyor,denizler dolduruluyor ...Bizim elimizdeki havalanına bi,r tek çivi çakılmıyor.Kapatılıyor.Nerede vekillerimzi

0 4 Cevap Yaz
Uğur 1 Kasım 2022 11:08

Ulaştıma bakanlığının Eskişehirle bir sıkıntısımı var.İki de birde kapatma kararı alıyor.Sıkıyorsa trabzon havalanını kapatsın.Yanında düpr Rize havalanı yapıldı.

0 8 Cevap Yaz
Cemal Kılıç 31 Ekim 2022 19:08

Can güvenliğini de hesaba katılması gerek. O yüzden, Hasan Polatkan havalimanı eskiden sadece eğitim sahası olan ve ihtiyaçtan açılan bu havalimanının hali hazırdaki teknik yeterlilikleri sahip olmadığı ortada.

14 5 Cevap Yaz
Kani

Yapsınlar..1 milyonlun şehir.Şimdiye kadar neden bu havaalnı köy kahvesi gibi kaldı.

2 7
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi