Eskişehir'de yıkım kararı alınmıştı! Kriz büyüyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yıkım kararı alınmıştı! Kriz büyüyor...
A
a

Odunpazarı Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan, Mamuca Göleti yakınlarındaki hobi bahçesi sahipleri karara tepki gösterdi. Konuyla ilgili konuşan Av. Doç. Dr. Ahmet Karakocalı, “Yapılan uygulamaların bir an önce sağlam bir yasal zemine oturtulması ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediyesi, Mamuca Göleti yakınlarında bulunan hobi bahçeleri için yapıların kaçak olması gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Hobi bahçesi sahipleri adına açıklamalarda bulunan Av. Doç. Dr. Ahmet Karakocalı, “Ülkemizde hobi bahçesi orunu adı altında ve uzunca bir dönem görmezden gelinerek bugünkü halini almış bir sorun var” dedi. “Masa başında hazırlanan ve bir adım sonrası düşünülmeden çıkarılan yasa sorunu çözmekten uzak ve yetersizdir” ifadelerini kullanan Karakocalı, çiftçinin üretim yapamadığı tarlasını sattığını, daha sonra arazi üzerine hobi bahçeleri yapılarak yeniden satıldığını, ancak bu işin faturasının yalnızca hobi bahçesini satın alan kişilerin ödediğini söyledi. Türkiye’deki hobi bahçeleri üzerlerindeki yapıların yüzde 90’ı hakkında yıkım kararı alınmadığını ifade eden Karakocalı, “Buradaki insanlara göre ve ilgili belediyenin başkanının açıklamalarına bakılırsa 2019 yılında yasal yollara başvurulduğu için burası özelinde kindar bir yaklaşım söz konusudur. Özetle sorun sadece yapıların hukuka uygun olup olmadığı değildir. Aynı durumda olanlara eşit uygulamanın yapılmaması, bu işin faturasının sadece vatandaşa çıkarılmasıdır. Milyonlarca vatandaşı ilgilendirdiği için bazı belediyelerce hukuki değil siyasi saiklerle de hareket edilerek eşitlik ve sıra gözetmeksizin yapılan uygulamaların bir an önce sağlam bir yasal zemine oturtulması ihtiyacı bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kani 16 Mayıs 2022 22:26

Hobi devletin arazisi.İyi niyetle verilmiş.Adam sahipleniyor..Üstelik çıkmam diye horozlanıyor.Niye bekliyorsunuz.Tabulu mallarımı yıkılması gerkiyorsa öyle yapılır.

0 1 Cevap Yaz
Ekici26 15 Mayıs 2022 21:15

yıkın tabi ya hobi bahçesi mi villa mı adı neyse o olsun bahçe ise bahçe arsanın yarısında ev mi olur.

0 1 Cevap Yaz
ercan 15 Mayıs 2022 18:22

BİR ÇEŞME BİR HORTUM OLACAK YERDE VİLLA YAPMIŞLAR YIKILSIN

0 2 Cevap Yaz
ismail 15 Mayıs 2022 16:53

sizden kurnazı yok memlekette hobi bahçesine çimento dök iki katlı ev yap Bir de oh ne güzel

0 4 Cevap Yaz
Erkan 15 Mayıs 2022 14:09

Adı üstünde hobi bahçesi, yarı villa görünümlü alan değil. Sen hobi bahçesine çimento dökemezsin. Yıkılması lazım.

2 7 Cevap Yaz
Hhkl 15 Mayıs 2022 11:14

Elbette yıkılmalı..Zamanında hobi bahçesi yakında villa olur. Kanuna ayrıkı ise niye itiraz ediyorlar.

2 8 Cevap Yaz
Zıpkın 15 Mayıs 2022 10:38

Yaprakları yerken kıtır kıtır sapına gelince be.e.e

2 10 Cevap Yaz
Mehmet 15 Mayıs 2022 09:28

Yav arkadaş bir kaç kişi eylesin diye gölet kenarları yapılaşmaya açılamaz yıkin

1 11 Cevap Yaz
Ali 15 Mayıs 2022 09:27

Derhal yikilmali şu alanları kurunmali

1 7 Cevap Yaz
ercan 15 Mayıs 2022 01:03

BAHÇEDE VİLLA YAPMAKTA EKÇEK YER KALMAMIŞ

2 7 Cevap Yaz
ertürk 15 Mayıs 2022 00:01

1.sınıf tarım arzisine beton döküp. villa yapılmaz böyle hobi bahçesi olmaz. ucuza villa arazisi.yanlış şuana kadar yıkılmalıydı

1 7 Cevap Yaz
Hacı 14 Mayıs 2022 17:47

Türkiyede kanun ve yasaların etrafından dolaşmak, gelenek halini almış durumda. Kanun ve yasalar yeterince uygulanmıyor. İşvereni işçisinin ücretini asgariden gösterir gerisini elden verir, ev sahibi kira alır devlete vergi dilimine girmeyen rakamı gösterir. Esnaf istemeyene fiş fatura vermez, güya vergiden kaçar. Hazine arazisine kaçak ev yapan, af çıksın diye bekler ki af genelde çıkar. Bunun gibi yığınla alavere dalavere var say say bitmez. Yani ben derim ki; Eğer bir kişi bile, hobi bahçesi diye oraları ucuza kapatıp, üstüne birde yapılaşma yaptı ise orada devleti kandırmak, kanun ve yasaların etrafından dolanmak vardır. Alavere dalavere yapana devlet hesabını sorsun, bedelini ödetsin. Kimse de masum rolü yapmasın

3 22 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi