Eskişehir'de yetkililere seslendiler: Virüs sadece bizde mi var?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yetkililere seslendiler: Virüs sadece bizde mi var?
A
a

Eskişehir’de koronavirüs nedeniyle kapanan, bar ruhsatı sahibi oldukları gerekçesiyle hizmete açılmayan işletmelerin sahipleri duruma tepki gösterdi. İşletmeciler, “Bütün her taraf açık, oralarda virüs yok bir tek bar ruhsatı olanlarda mı virüs var? Biz ne yapalım” diyerek yetkililere çağrı yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir haberleri

Normalleşme süreciyle beraber bir süredir kapalı olan çok sayıda işletme yeniden hizmete açıldı. Ancak Eskişehir’de Barlar Sokağı adıyla bilinen Vural Sokak’taki 12 işletme, bar ruhsatı sahibi olması nedeniyle açılmadı. Bar sahipleri aylardır evlerine ekmek götüremediklerini belirterek işletmelerinin açılmasını istiyor. İşletmeciler adına konuşan Ayan Ödübek, içkili lokanta ruhsatlı mekanlarla aynı işi yapmalarına rağmen o işletmelerin açılıp kendi işletmelerinin açılmamasına tepki gösterdi. Ödübek, “Aynı işi yapıyoruz. Ruhsatımız bar olduğu için biz kapalıyız. Açık olanların ruhsatı içkili lokanta. 12 tane dükkanız biz burada. Sesimizi duyuramıyoruz, kimse bizimle ilgilenmiyor. Vali’ye kadar çıkıldı. Sağ olsun bizimle ilgilendi ama sonuç elde edemedik. Burada günlük kazanıp, günlük yiyenler var. Mesela müzisyen arkadaşlar. Bir sürü etkilenen insan var. Dört aydır insanlar evine ekmek götüremiyor. Kiralar devam ediyor. Krediye başvuruyoruz, krediden bir şey çıkmıyor. Nereye kadar cepten? Tükendik, bittik yani. İnsanlar artık açlık noktasına geldi. Ne yapalım biz, hırsızlık mı yapalım? Büyüklerimiz bizim derdimize derman olsun” dedi.

BİZ DE EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORUZ
Borçlarından dolayı ruhsatlarını değiştiremediklerini kaydeden Ödübek, “Biz bir sürü masraf etmişiz, şimdi tekrar içkili lokanta ruhsatına döndürebilmem için mutfak yapmam gerekiyor. Yine bir 50 bin lira cebimizden para gidecek. Zaten bitmişiz, 50 bin lira kredi çeksem onun da günü gelecek nasıl ödeyeceğim? Kredi de vermiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bize yetkililer bir yol göstersin. Biz hem mücadele veriyoruz, hem katma değer ödüyoruz, hem insanlara ekmek vermeye çalışıyoruz ama dükkanlar kapalı olunca hiçbir şey yapamıyoruz. Mağduruz” ifadelerini kullandı. Çok sayıda kişinin bu durumdan olumsuz yönde etkilendiğini vurgulayan Ödübek, “Bizim anlamadığımız şu; bütün her taraf açık, oralarda virüs yok bir tek bar ruhsatı olanlarda mı virüs var? Mesafeyse biz de koruyoruz. Ne gerekiyorsa hepsini yapalım ama biz de evimize ekmek götürelim artık, dükkanımızı açsınlar. Akşam bu sokak komple dolu. Bizim dükkanımız açılınca mı virüs oluyor? Bizim sadece suçumuz bar ruhsatlı olmak mı?” şeklinde konuştu.
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi