Eskişehir'de yeni sanat eserleri şekilleniyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yeni sanat eserleri şekilleniyor
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 12.’sini düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda sanatçıların çalışmaları ile ortaya çıkacak eserler, hızla şekil almaya devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi tarafından 12. kez düzenlenen, Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu tüm hızıyla devam ediyor. Eskişehirliler gün boyunca pek çok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan eski ETİ fabrika alanını ziyaret ederek uluslararası alanda isim yapmış pişmiş toprak sanatçısının kente armağan edeceği heykellerin oluşum sürecini yakından görüyorlar.

12. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Şili (Catalina Vial), Ukrayna (Zuban Nataliya), Lübnan (Neville A. Salha), Güney Kore (Kim Jaekyu) ve Karadağ (Luka Rodojevic) ülkelerinden sanatçıların katılımı ile gerçekleşiyor. Sempozyuma ülkemiz adına katılan sanatçılar ise Soner Pilge, Candan Güngör, Tuba Korkmaz, Emet Egemen ve Nida Olçar.

12. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu hafta sonunda dopdolu etkinliklerle sürecek. Sempozyum hafta sonu süresince renkli programlar ile devam edecek. Sempozyum etkinlikleri kapsamında vatandaşların yoğun katılım göstermesi beklenen keyifli yarışmalar da düzenlenecek. 8 Eylül tarihinde düzenlenecek 7 Bölge 7 Lezzet sunumları 10.00-17.00, Down Sendromlu çocuklar arası yemek yarışması 16.00-17.00, torna yarışmaları ise 14.00-17.00 saatlerinde Eti Eski Fabrika alanında gerçekleşecek. 9 Eylül Pazar günü ise yine Eti Eski Fabrika alanında Pişmiş Toprak Kaplarda Genç Aşçılar Yemek Yarışması 10.00-18.00 düzenlenecek. Pazar günü Neo AVM’de gerçekleşecek Yöresel Yemek Yarışması da sempozyumun yoğun katılım ile gerçekleşecek etkinlikleri arasında yer alıyor.
Sempozyum süresince devam eden konser programları bu hafta sonu boyunca da aralıksız sürecek. 8 Eylül’de Tepebaşı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 9 Eylül’de Haşim Tayyar konseri ücretsiz olarak halkla buluşacak. Konserler, eski ETİ fabrika alanında saat 20.30’da başlayacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zafer 7 Eylül 2018 17:03

Bir tarafta pismis toprak diger tarafta ahsap festivallerinin duzenlenmis olmasi cok guzel ve kulturel bir olay. Bu girisimler belirli bir sure degil tum yil boyunca surmeli, bu ugraslarla calisacaklara atelye ,ogreti ve malzeme gibi destek verilerek Eskisehirimizden de sanatcilar yetistirilmelidir.Beyaz altinimizda unutulmamalidir.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi