Eskişehir'de yeni kısıtlama! O da yasaklandı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yeni kısıtlama! O da yasaklandı...
A
a

Eskişehir'de koronavirüs vaka sayılarının hızla artmasıyla yasaklar tekrardan hayatımıza girmeye başladı. Eskişehir Valiliği alınan yeni kararı bugün duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de koronavirüs vaka sayılarının hızla artması ve Eskişehir'in çok yüksek riskli iller arasına girmesi nedeniyle kısıtlamalar tekrardan başladı. Eskişehir Valiliği bugün yaptığı duyuruda restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya, çay bahçeleri gibi yeme-içme yerlerinde gün, nişan, doğum günü gibi sosyal mesafeyi azaltıcı etkinliklerin kısıtlandığını açıkladı.

Yeni önlemler geçtiğimiz hafta başlamıştı
Koronavirüs nedeniyle yaşanan vaka artışı geçtiğimiz hafta Eskişehir Valiliği’ni teyakkuza geçirmişti. Valilik koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni önlemlere dair kararları ve yeni kısıtlamaları duyurmuştu. Yapılan duyuruya göre, parklarda düzenlemeye gidilirken bazı caddelere de girişler sınırlandırıldı.

Alınan tedbirler kapsamında Kanlıkavak ve Dede Korkut parkı ile Porsuk kıyısına gidecek ziyaretçilerin 8 metrekareye 1 kişi ve gruplar arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde düzenleme yapılacak. Ayrıca bu alanlarda kurallara uyulmasını sağlamak amacı ile personel görevlendirilecek.

EĞİTİME ARA VERİLEBİLİR 
Eğitim kurumlarında yaşanan koronavirüs vakaları değerlendirilerek, yayılım oluşacağı kanaatine varılırsa, söz konusu okulda yüzyüze eğitime 14 gün ara verilerek, online eğitime geçilecek.

CADDELERE KISITLAMA
Eskişehir'in gözde caddeleri olan Hamamyolu, İsmet İnönü ve İki Eylül Caddelerine giriş ve çıkışlar kısıtlanacak, sınırlı sayıda vatandaşın bu caddelere girişine izin verilecek.

OTELLERDE YENİ ÖNLEM 
İkameti Eskişehir Odunpazarı ya da Tepebaşı ilçesinde bulunan vatandaşların, Eskişehir'deki otel ve konaklama yerlerinde 5 gün ve daha az süreli konaklamalarına zaruri durumlar hariç izin verilmeyecek.

SPOR SALONLARI KAPATILABİLECEK
Eskişehir'de hizmet veren spor salonlarının çalışanlarından ya da üyelerinden birinde koronavirüs vakası tespit edilirse, söz konusu spor salonu faaliyetlerine 14 gün süre ile ara verecek.

UYMAYANLARA CEZA 
Alınan bu yeni kararlara uymayanlara birinci ihlalde uyarı yapılacak, ikinci ihlalde para cezası uygulanacak, üçüncü ihlalde 3 gün, dördüncü ihlalde ise 1 ay süreyle faaliyet durdurma cezası uygulanacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çifteler li 30 Mart 2021 09:02

Çak cuk cek le olmaz hemen kapatılmalı

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi