Eskişehir'de yeni dolandırıcı taktiğine dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yeni dolandırıcı taktiğine dikkat!
A
a

Telefon ile yapılan dolandırıcılık türlerine bir yenisi daha eklendi. Vatandaşları “Kargonuz var, evde misiniz?” diye arayan dolandırıcılar “Evde yokuz” cevabını alınca boş olan eve gidip hırsızlık yapıyor. Dahası, dolandırıcıların numarasına geri dönüş yapanlar bir müzik ile karşılaşıyor. Bu aramanın faturası ise çok ağır oluyor.

Sütiş Eskişehir
Kendisini kargo görevlisi gibi tanıtıp insanları dolandırmaya çalışan kişilere karşı uyanık olmaya çağıran emniyet yetkilileri; “Bu tür kişilere inanmayın ve hemen polise bildirin” uyarısında bulunuyor.

Vatandaşlar her geçen yeni bir tuzağın kurbanı oluyor. Son günlerde sıkça rastlanılan yöntemin başında ise sahte kargo elemanları yer alıyor. Eskişehir’e dadanan sahte dolandırıcılar vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Cep veya ikamet telefonlarından aradıkları şahıslara ‘Kargo şirketinden arıyoruz, evde misiniz’ şeklinde soru yönelterek dolandırıcılık ve hırsızlık gibi olayları gerçekleştiren kişiler hakkında emniyet müdürlüğü 155 imdat hattı ihbar yağmuruna tutuldu.

KARGONUZ VAR DENİLİYOR

İstikbal gazetesinin haberine göre gözüne kestirdikleri kişiyi telefonla arayan dolandırıcılar; “Kargonuz var, evde misiniz?” diye soruyor. “Evde değiliz” cevabını alan dolandırıcılar aradıkları kişinin evine kolayca girip hırsızlık yapıyorlar. Aynı şekilde kargonun ulaştırılması için kredi kartı bilgilerini de isteyen dolandırıcılar, bu bilgileri aldıkları takdirde de bütün banka hesaplarını boşaltabiliyorlar. Bunun yanı sıra “kargonuz var, teslim içi evinize geldik” diyerek kapatılan telefonun ardından geri dönüş yapanlar da yanıyor. Kargocuyu aradığını zanneden vatandaşlar çıkan müziği dinlerken faturaları ise bir hayli kabarıyor.

SAKIN İNANMAYIN!

Eskişehir’in hemen hemen tüm semtlerinden son birkaç gündür bu tür ihbarların sayısında artış kaydedildiğini belirten yetkililer, vatandaşlara da uyarıda bulunarak her arayan ve kendisini kargo şirketi elemanı olarak tanıtanlara karşı dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer “İkametlerin kapısına gelen kargo elemanlarının teslim edecekleri paketlere vatandaşımız talep edilen bedeli ödemesin. Sipariş vermedikleri halde kargo bahanesi ile arayan şahıslarla görüşülmemelidir. Kargo bahanesiyle tüketici dolandırılmak isteniyor” diyerek kargo dolandırıcılığı olayları ile ilgili Eskişehir’de çok yönlü bir soruşturmanın başlatıldığını ifade ettiler.

Eskişehir’de birçok kişinin başına gelen bu dolandırıcılık oyunundan sonra vatandaşlar sosyal medya üzerinden de uyarılarda bulunuyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent yıldırım 28 Eylül 2018 18:21

Böyle sisteme zemin hazırlayan tüm politikacı ve devlet insanlarının sülalesine selam ederim......

1 1 Cevap Yaz
eses 28 Eylül 2018 14:24

burada gsm şirketi nin de suçu var böyle bir aramada kişiyi konuşma ücreti konusunda uyarması gerekli değilmi

0 2 Cevap Yaz
Sahtekar 28 Eylül 2018 14:22

+905330380425 sakın inanmayın

0 1 Cevap Yaz
Arda 28 Eylül 2018 14:11

+905330380425 benide bu numaradan aradılar sakın inanmayın

0 1 Cevap Yaz
Sahtekarlar 28 Eylül 2018 13:49

0534 644 78 63 numarasindan arandim ben de dikkatli olmakta fayda var

1 1 Cevap Yaz
xmen

05346447938nolu telefonda dolandırıcı dikkat

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi