Eskişehir'de yasaklanan festival, Konya'ya...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yasaklanan festival, Konya'ya...
A
a

Anadolu Fest Organizatörü Serdar Can, Eskişehir’de yasaklanan festivalin 29 Eylül-2 Ekim arasında Konya’da yapılacağını duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Fest Organizatörü Serdar Can, sosyal medya hesabından Anadolu Fest’in Konya’da yapılacağına yönelik tanıtım videosu paylaştı. Paylaşımda, festivalin 29 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında Grand Hotel’de yapılacağı, ayrıntıların çok yakında açıklanacağı belirtildi.

 Eskişehir’de 12-15 Mayıs günleri arasında yapılacağı açıklanan Anadolu Fest, Eskişehir Valiliği’nin yasak kararı üzerine iptal edilmiş, festivalin tarihi 9-12 Haziran’a ertelenmişti. Ancak festivalin organizasyonu, daha sonra “Geldiğimiz noktada üzülerek diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız. Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz" açıklaması yaparak festivalin tamamen iptal edildiğini duyurmuştu.

VALİLİK RİSKLİ BULMUŞTU
Eskişehir Valiliği tarafından festivalin iptal kararında, şu ifadeler yer almıştı:
"DEAŞ, PKK/KCK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda ülkemiz genelinde ses getirecek eylemler hazırlığı içinde bulundukları, Anadolu Fest müzik festivalinin yapılacağı mola tesislerinde yerleşim yerlerine yakın olması, kamu güvenliği açısından tehdit oluşturabilecek birçok grubun giriş ve çıkışının denetlenemeyeceği bir bölge olması, benzer etkinlikler planlanırken gelişigüzel yer seçimi yapılması, gerekli izinlerin son güne bırakılması, daha önceki yıllarda yapılan etkinliklerde mevzuat kapsamında suç sayılan birçok fiilin tespit edilmiş olması hususları göz önünde bulundurulmadan etkinlik planlandığı, ayrıca DEAŞ terör örgütü ile ilgili istihbari bilgi bulunduğu, 20/04/2022 tarihinde Bursa'da yapılan saldırıyı üstelenen şahısların halen yakalanamadığı göz önünde bulundurulduğunda düzenlenmek istenen etkinlik risk taşımaktadır."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tekirdağlı 13 Haziran 2022 18:39

Böylece, Eskişehirde bu festivali yasaklamanın tamamen ideolojik ve taraflı olduğu, kendisi gibi düşünmeyeni cezalandıran ve ötekileştiren bir zihniyetin bu işin arkasında olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun lamı cimi yok ! Bildiğim kadarıyla akpnin en çok seçmeninin olduğu kent Konya. Ayrıca muhafazakar ve müslüman inancına bu kadar bağlı olduğu bilinen bir kent olmasına rağmen, buradaki çoğu insanın ahlaksızlık yapılıyo, fuhuş var, alkol var diye yırtındığı festivali niye orada yaparlar? Hiç anlamış değilim yani. Televizyonlarda sigara öldürür diye reklam yapıp, işin gerçeğinde sigaradan takır takır gelir elde eden bir hükümet aklından pek bir beklentim yok ama bu riya niye?

4 0 Cevap Yaz
Yalçın 26 13 Haziran 2022 18:17

Ya o birşey mi? Eskişehirde bu festivalin yasaklandığı hafta, Eskişehirdeki tüm bilbordlarda ve reklam raketlerinde Adana ilinde yapılacak akp mitingini, konser adı vererek dalga geçer gibi tüm halkımız davetlidir ilanları ile doldurulmuştu. Bu skandalı niye haber yapmadınız?

3 0 Cevap Yaz
Emenike 13 Haziran 2022 18:06

Orada da yasaklanmazsa eğer bu festival, büyük ihtimal birileri din elden gidiyahhh, ahlak elden gidiyyahhh diye ortalığı karıştırırlar. Hiç bir şey olmazsa eğer, Eskişehirdeki yasaklamanın ideolojik bir baskı aracı olduğunu sağır sultan bile duyar, anlar.

3 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi