Eskişehir'de yardım çığlığı: Ben her gün ölüyorum

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yardım çığlığı: Ben her gün ölüyorum
A
a

Eskişehirli Turhan, Hülya Kayaalp çifti iki çocukla sokakta kaldı. 20 gündür sokakta yaşamak zorunda kalan aile perişan oldu. Onlar yetkililerden ve hayırseverlerden başını sokacak bir yer için yardım bekliyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de yaşayan Kayaalp ailesi zor günler yaşıyor. 20 gündür iki çocuğuyla birlikte sokakta yaşamak durumunda kalan Turhan ve Hülya Kayaalp çifti çaresiz kaldı. Daha önce Sütlüce mahallesinde aylık 700 lira kirayla oturan aile ev sahibinin evden çıkarmak için taciz ve hakaretlerde bulunduğunu iddia ederek, yaşadıkları baskı sonucu evlerini terk etmek durumunda kaldı. Haftalardır ellerinde bir valizle sokaklarda kalan ve başlarını sokacak bir yer bulamayan çaresiz aile yetkililerden ve hayırseverlerden bir yardım eli bekliyor. Turhan Kayaalp yaşadıkları sıkıntıları anlatarak kepaze bir halde olduklarını ve kendilerini bu duruma ev sahibinin getirdiğini kaydetti. Kimsende para pul istemiyorum diyen Kayaalp eşi ve çocuklarıyla birlikte sadece başlarını sokacak bir yer istiyor.

BAŞIMIZI SOKACAK BİR YER İSTİYORUZ
Kayaalp, “Koah hastasıyım. İki çocuğum var. Tepebaşı Sütlüce mahallesinde 700 liraya ev tuttum. Tuttuğum evin sahibi yeni gelen zamlardan sonra 700 liralık kirayı bin 500 lira yaptı. Tamam ödeyeyim dedim. Bunu kabul etmedi ve üzerine koyup iki bin 500 lira yaptı. Bizi evden kovdu. Kontratın bitmesine 3 ay vardı. Her gün taciz, her gün hakaret ettiler. Ben dayanamadım evimi terk ettim. Bir iki parça eşyam vardı. Bir televizyon, bir çamaşır makinesi başka da hiçbir şeyim yoktu. Onları da bir arkadaşımın deposuna koydum. 20-25 gündür sokaklardayız. En sonunda parasız kaldık. Çocuklarımın telefonlarını sattım. 20 gündür kepaze durumdayız. Ben kimseye avuç açıp bir kuruş istemedim. Çocuğum iki gün susuz kaldı, su parası isteyemedim. Devletin vermiş olduğu ekonomi destek paketi vardı. Oraya başvurdum, adres olmayınca ondan da yararlanamadım. Ara sıra otobüs firmasında çalışıyordum, otobüsçü arkadaşlar beni bilir. Eşim ara sıra temizliğe gidiyordu. Biz ayaklarımızın üzerinde duruyorduk bir şekilde ama ev sahibi bizi çıkarmasaydı biz bir yıldır iyi kötü güzel yaşamaya çalıştık. Beni bu duruma getiren ev sahibi oldu. Kim ister bir insan isteyerek sokakta kalır mı? Hele bir de ailemle birlikte, çoluk çocuğumla ben her gün ölüyorum. Ben geçen kendim intihar edecektim, oğlum sarıldı, kurtardı beni. Ben huzur istiyorum. Ben para pul istemiyorum. Ben ailemle birlikte başımızı sokacak bir yer istiyorum” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Hülya Kayaalp ise perişan bir halde olduklarını söyleyerek gözyaşlarını tutamadı. Çok zor durumda olduklarını söyleyen Hülya Kayaalp bir yardım eli beklediklerini söyledi. Kayaalp, “Gerçekten çok durumdayız. 20 gündür dışarıdayız, çaresiziz. Çok perişanız! Allah rızası için yardım etmek isteyen lütfen yardım etsin” diye konuştu.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kadir Çalıcı 6 Ağustos 2022 13:19

Afganistan da cami yaptıracaz diye para toplayan canlı türü umarım bu haberi okur

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi