Eskişehir'de yangın tedbirleri sürüyor! O da yasaklandı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yangın tedbirleri sürüyor! O da yasaklandı...
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından mesire alanlarındaki denetim ve tedbirler artırıldı. Mesire alanlarında 20.00-09.00 arasında ateş yakılması yasaklandı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediyesi, son günlerde meydana gelen orman yangınlarının ardından, mesire yerlerindeki denetim ve tedbirlerini artırdı. Eskişehir Şehir (Kent) Ormanı, Kocakır Mesire Yeri ve Akpınar Mesire Alanı’nda ilave emniyet tedbirleri alan Odunpazarı Belediyesi ekipleri, bu kapsamda denetimleri de sürdürüyor. Yoğunluğun yaşandığı Cumartesi ve Pazar günlerinde Eskişehir Şehir (Kent) Ormanı, Kocakır Mesire Yeri ve Akpınar Mesire Alanı’nda özel ekipler tarafından denetimler yapıldı. Özellikle ateşli mangal yapılan mesire alanlarında kontrol dışı yanmış ve tehlike arz edecek ateş ve kıvılcımlara zamanında müdahale edilerek, olası yangınların önüne geçildi.

Mesire alanlarında 20.00-09.00 arasında ateş yakılması yasaklandı
Ayrıca Eskişehir Valiliği’nin 30 Temmuz 2021 günü çıkarttığı, 2 sayılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Kararı’nın 1-B bendi gereğince; Kocakır, Kent Ormanı, Fidanlık ve Akpınar mesire alanlarında yeni tedbirler alındı. Tedbirler kapsamında 2 Ağustos 2021 ile 30 Eylül 2021 tarihleri arasında her akşam saat 20.00’den ertesi sabah 09.00’a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmak yasaklandı. Mesire alanlarında giriş ve çıkışlarda ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yurttaş 3 Ağustos 2021 14:58

Doğru karar. Yoksa yine bu sayfalarda "mesire yerinden tonlarca çöp toplandı" haberleri okuyacaktık. Hepten yasaklansa keşke.

0 0 Cevap Yaz
Marmara kazım 2 Ağustos 2021 18:27

Saçmakta yasakmi kurban

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi