Eskişehir'de yağmur duaları aralıksız sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yağmur duaları aralıksız sürüyor
A
a

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesindeki kırsal mahallelerde yapılan yağmur duaları aralıksız devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesindeki kırsal mahallelerde yapılan yağmur duaları aralıksız devam ediyor.
Eskişehir’de sıcak havaların toprağa olan olumsuz etkisinden kurtulmak amacıyla, çiftçi ve vatandaşlar tarafından yapılan yağmur duaları sürüyor. Tepebaşı ilçesinde yer alan Beyazaltın, Keskin, Kızılinler, Yarımca ve başta olmak üzere diğer mahallelerde de yağmur ve şükür duaları yapılıyor.
Düzenlenen yağmur dualarına katılan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, “Pandemiden 2 yıl sonra Tepebaşı Mahallelerinde yapılan yağmur dualarına katılmaya devam ediyoruz. Çok şükür yeniden hastalıkların sona ermesi, insanların bir araya gelip hasbihal etmesiyle beraber, dua edip sofralar kurulması, afetlerden kurtulup bereketli yıllara kavuşmayı diliyoruz. Hayvanların ve insanların doğaya kavuşması, yeniden toprak veriminin artması, yer altı sularının çoğalması, yağmur ve kar bereketi olması için insanların bir araya gelmesiyle yağmur şükür duaları yapıyoruz” dedi.
Yapılan yağmur ve şükür dualarında bir araya gelen vatandaşlar, imam eşliğinde dua ederek kuraklıktan kurtulmak için ellerini semaya açıyor. Ayrıca düzenlenen programda çeşitli yemekler de hazırlanarak katılımcılara dağıtılıyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi