Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de velileri üzecek haber! Servis ücretleri...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de velileri üzecek haber! Servis ücretleri...
A
a

Eskişehir'de velileri çok üzecek haber Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer'den geldi...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de okul servislerinin bu yıl uygulanacak fiyat tarifesi merak ediliyordu. Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, bu yıl servis ücretlerine yüzde 20 zam yapılmasını istediklerini açıkladı.
Yüceer, pandemi sürecinde servis esnafının mağdur olduğunu söylerken, şu ifadeleri kullandı:
“Servisçiler olarak giderlerimiz çok fazla. Bir buçuk senedir yakıta, sigortaya, kaskoya, ÖTV’ye gelen zamlar var. Bu zamları baz alarak yüzde 20 zam istedik”

"Zam talebimiz yüzde 20"
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden, Servisçiler Odası olarak zam talebinde bulunduklarını ifade eden Abdurrahman Yüceer, “Zam talebimiz UKOME'de görüşüldü. Bir hafta sonra bize haber vereceklerini söylediler. Zam talebimiz de yüzde 20’dir. Her sene belediyemizle zam konusunu pazarlık usulüyle görüşüyoruz. Belediyemizle bir noktada anlaşırız diye düşünüyoruz. Yüzde 20 zam talebimiz kabul görmezse ikili ilişkilerle bunu bir yerlere getiririz” dedi. 

"Okulların açılmasını bekliyoruz"
Servisçi esnafının okullara hazır olduğunu belirten Yüceer,  “Çünkü servisçiler okul servisi yapamadı. Dolayısıyla çocuklarımız gibi servisçilerimiz de okulların açılmasını büyük bir özlemle bekliyor. Eskişehir’de 750 adet okul servisi yapan esnafımız var. Bunların yüzde 80’i bir buçuk senedir mağdur. Bir buçuk senedir çalışamadılar. Geri kalan yüzde 30’lik kısmı fabrikaya yöneldi. Fabrika servisi yapıyorlar şu anda. Geçen sene 0,3 km. rehber personelle birlikte yaklaşık 250 liraya geliyordu. Bu sene istediğimiz zam yüzde 20. Bu sene bu rakam ortalama 300 lira olur. Seneye vurduğumuz zaman 9 ay çalışıyoruz. Senede 2700 liralara denk gelir” diye konuştu.

"Tekrar kapanma olursa iflas ederiz"
Yüceer, sözlerine şöyle devam etti: “Biz devlet okullarında ücreti aylık alıyoruz. Veliler kullanmadığı sürecin ücretini zaten ödemediler. Geçen sene okullar yaklaşık bir ay açık kaldı. Veliler bir ay servis ücreti ödedi. Kullandıkları kadarıyla parasını ödediler. Servisçiler olarak giderlerimiz çok fazla. Bir buçuk senedir yakıta, sigortaya, kaskoya, ÖTV’ye gelen zamlar var. Bu zamları baz alarak yüzde 20 zam istedik. Bir daha kapanmayı kesinlikle istemiyoruz. Bir buçuk yıldır mağdur olan bir esnaf grubu var. Bir buçuk yıldır borcu borçla ödeyen bir esnafımız var. Bir daha kapanma olursa bu bizi kesinlikle iflasa sürükler”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sevilay 20 Ağustos 2021 10:36

Birde şu servis camlarınız simsiyah olmasa çocuklarımız var içinde aşırı karanlık korkutucu gündemde ne haberler okuyoruz biraz daha duyarlı olun Bu konuda lütfen servise ilk binen çocuk ve en son inen öğrenciler var okul servisi çalıştıranlar lütfen Bu konuda hassas olun

0 0 Cevap Yaz
Vural 19 Ağustos 2021 16:49

iyi güzelde sadece okullara öğrenci taşınmıyor. fabrikalarda var

1 4 Cevap Yaz
Ali Kırgız 19 Ağustos 2021 16:49

Zam isterük zam isterük yoğsa batacağuk. Ya işte ne demişler; Ne oldum değil ne olacam demeli. Ben 5 yıl önce parası neyse vereyim, benim kardeşimide okuluna götürün derken, olmaz kardeşim ben o mahalleye girmem, falanca sokakta hasımlarım var diye reddeden servisçiye selam olsun.

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi