Eskişehir'de veliler endişeli!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de veliler endişeli!
A
a

Eskişehir ve Türkiye'de okulların 21 Eylül 2020 tarihinde yüz yüze eğitime geçecek olmasına veliler endişeyle yaklaşıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir ve Türkiye'de okullar 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçecek. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz vatandaşlar ise, erken verilen bir karar olduğunu ve çocuklarını şu an için okula göndermek istemediklerini, vaka sayılarını takip edip öyle karar vereceklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayacağını, 21 Eylül’de ise kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz vatandaşların kafasında hala soru işareti var. Vatandaşların birçoğu 21 Eylül tarihi için erken derken, çocuklarını vaka sayılarının artışa geçtiği süreçte okula göndermek istemediklerini ifade etti.

MEHMET MUTLU ÖZTÜRK:
Bence çok yanlış bir karar. Çünkü bizim okullarımızın fiziki şartları yetersiz. Toplumun bilinci yetersiz. Çocuklarımızı servislerle tıka basa doldurup götürüyoruz okullara. Her eylemde yetersizlikler var. Bence uzaktan eğitim alması gerekiyordu. Eğitimin de niteliğinin artırılması gerekiyordu. Yanlış karar verildi. Geçilmemesi lazım 21 Eylül’de. Ben çocuklarımı yollamak istemiyorum.”

NURTEN ÇEKİÇ:
“Benim çocuğum da ana sınıfına başlayacak. Erken bir karar olduğunu düşünüyoruz. Daha önceki haberlerde 500’ün üstene çıkan vaka sayısında okulları kapattık dendi. Şimdi binin üzerinde vaka sayısı var. Çok erken bir karar. Vakaların artacağı da düşünülüyor. Gönderip göndermeme konusunda da netleşemedik. Takip edeceğiz vaka sayılarını. Eylülde grip sezonu açılacak okullar nasıl açılacak?”

HANDAN ERDEM:
“Oğlum 67 aylık isteğe bağlı gönderebilirim ama bu sene göndermeyi düşünmüyorum. Çünkü taşıyıcılar. Büyüklerimiz var. Onlara bulaştırmasını istemiyorum. Birinci sınıf eşik bir sınıf. Çevremdeki insanlar da göndermeyi düşünmüyor. Bu sene erteleyeceğim. Bakıcıyla telafi edeceğiz. 21 eylül doğru bir tarih değil. Veliler çok kaygılı. Bu sene de geçen yıl gibi olacak bence.”

SERPİL ÇAM:
“Hastalık çoğaldığı için ben açılmamasını istiyorum. Herkes korkuyor. Okul kalabalık olacak. Biraz geç açılmasını istiyoruz. Ne kadar geç açılırsa çocuklar açısından o kadar iyi olur. Her akşam takip ediyorum vaka sayılarını. Okulda çocuğa geçerse oradan tüm aileye geçecek. Daha düşünüyoruz vaka sayılarını takip edeceğiz. Duruma göre karar vereceğiz gönderip göndermemeye.”

MUSTAFA AYAN:
“İyi olur öğrenciler mağdur oluyorlar. Bunaldılar. Evde de okulda gördükleri kadar derslerle ilgilenemiyorlar. Bizim için sıkıntı yok. Evde sıkıntı oluyor. Bunalıyorlar, sıkılıyorlar. 21 Eylül bizim için uygun. Herkes maskesini takarsa, mesafesini korursa sorun olmaz. Göndermek zorundayız zaten çocuğumuzu evde bunaldılar artık.”

KEMAL TÜFEKÇİ:
“Hayırlı olsun milletimiz, çocuklarımız için. Benim de torunlarım var. Hayırlı bir şekilde okulların açılmasını isterim ama pandemi nedir, nasıldır, ne olur bilemeyiz. Onu bilim kurulu bilir. Açılırsa iyi olur. Çocuklar evlerde çok sıkıldı, derslerinden uzak kaldı. Devletimiz ne karar alırlarsa biz de uymak zorundayız.”
 
 
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ KAYA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi